x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Novak a plecat în pelerinaj cu bicicleta pentru susţinerea Ministerului Sportului

Ministrul Novak a plecat în pelerinaj cu bicicleta pentru susţinerea Ministerului Sportului

de Alice Petrescu    |    26 Mai 2023   •   23:00
Ministrul Novak a plecat în pelerinaj cu bicicleta pentru susţinerea Ministerului Sportului

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a plecat, vineri, pe bicicletă la Şumuleu Ciuc, la pelerinajul de Rusaliile Catolice, un gest prin care dorește să susţină instituţia pe care o reprezintă şi care, conform planului discutat în Coaliţia de guvernământ, ar putea fi comasată în zilele următoare cu Ministerul Familiei.

Ministrul a luat startul chiar din faţa sediului Ministerului Sportului, iar la plecare a spus că sportul românesc se află într-un moment de răscruce şi speră ca rugăciunile sale să fie ascultate.

"Este un lucru inedit şi pentru mine. E prima oară când fac un asemenea gest, adică pelerinajul de la Şumuleu Ciuc, care are o tradiţie de 500 de ani şi chiar trece prin faţa casei mele. Mâine la Ciuc vor fi în jur de 200-300.000 de oameni. Sunt catolici care vin de peste tot... vin pe jos 50-100 de kilometri sau chiar mai departe. Eu am spus că e un moment de răscruce pentru sportul românesc având în vedere aceste ultime zvonuri... şi îmi doresc să fac acest pelerinaj la Şumuleu Ciuc pentru sportivii români şi pentru ca Ministerul Sportului ca să rămână aşa. Eu cred în continuare că e nevoie de acest Minister al Sportului. Toată lumea e de acord că avem nevoie de acest nume, Ministerul Sportului. Pentru că tuturor le plac campionii, să se bucure cu ei, însă pentru acest lucru este nevoie şi de sprijin instituţional. Şi este nevoie de multă muncă în spate ca să acordăm tot ce este necesar sportivilor. Sper ca rugăciunile mele să fie ascultate", a spus ministrul.

"Am pornit. Mi-am propus să parcurg toți cei 260 km astăzi. Depinde și de vreme, dar sper să reușesc! O fac cu gândul la sportivii noștri și la sportul românesc. Vă aștept alături de mine!‍♂️", a scris Eduard Novak , pe pagina sa de Facebook.

 

×
Subiecte în articol: eduard novak Şumuleu Ciuc