x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Egiptenii din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor

Egiptenii din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor

01 Feb 2011   •   09:05
Egiptenii din România nu reuşesc să ia legătura cu familiile lor
149254-.jpgVIDEO - Momente de coşmar pentru egiptenii care locuiesc în România. Ei nu pot lua legătura cu familiile lor, dat fiind faptul că reţelele egiptene de telefonie nu mai funcţionează de câteva zile, iar internetul este restricţionat.

Ahmed El Haw e bucureştean de peste un an. A venit în România pentru a lucra la o companie multinaţională. De când au început revoltele la Cairo nu mai are somn, deoarece reuşeşte cu greu să ia legătura cu părinţii şi sora lui.

"Am vorbit cu familia mea doar pe telefonul fix. In prima zi de proteste reteaua de telefonie mobila nu a functionat si nici acum nu functioneaza internetul".

Imaginile pe care Ahmed le vede la televizor îl neliniştesc din ce în ce mai tare.

"Unele posturi de televiziune sunt mai preocupate să provoace panică şi să arate doar imagini negative în timp ce alte posturi serioase de televiziune prezintă situaţia reală", a declarat Ahmed, potrivit Antena3.

Bărbatul îşi doreşte cu orice preţ să ajungă acasă, deşi a fost sfătuit să nu iasă din România până la finalul crizei.

Momentan în România nu există o evidenţă a cetăţenilor egipteni, dar se estimează că locuiec aici câteva mii. Unii au venit la studii, s-au căsătorit şi au rămas în ţară. Alţii au venit în interes de afaceri şi s-au stabilit în România până îşi vor încheia contractele.

×