x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

Elena Udrea a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

11 Feb 2015   •   20:19
Elena Udrea a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile

Procesul în care DNA solicită arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea s-a încheiat miercuri, în jurul orei 19,00, iar instanța a decis, la ora 20:45 arestarea Elenei Udrea pe o perioadă de 30 de zile.  Unul dintre avocații Elenei Udrea și-a mărturisit frustrarea pe subiectul denunțătorilor, și anume că aceștia sunt liberi, iar doamna Udrea este arestată. Striblea a adăgat că a formulat deja contestație la verdict.

-----------------------------------------------------------------------------------

După ce ședința de judecată a luat sfârșit, unul dintre avocații care au apărat-o pe Elena Udrea, Marius Striblea, a declarat că instanța va anunța decizia în aproximativ o oră, iar până atunci fostul ministru va aștepta în sala de judecată.

Avocatul a mai spus că Elena Udrea a făcut o completare la declarația pe care a dat-o marți la DNA, fiind convins că aceasta va fi eliberată.

Marius Striblea a adăugat că Elena Udrea nu a făcut denunțuri nici în fața procurorilor și nici în fața judecătorilor, iar în sala de judecată nu s-a discutat despre oameni politici sau miniștri.

Elena Udrea a fost reținută marți seară de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.

×