x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea despre noul dosar: La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea

Elena Udrea despre noul dosar: La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea

22 Oct 2015   •   19:11
Elena Udrea despre noul dosar: La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea

Deputatul Elena Udrea a declarat joi că în noile dosare care s-au deschis pe numele său cronologia este greşită şi că se încearcă încă o dată arestarea sa preventivă deşi nu reprezintă un pericol social.

"Deşi dosarul are 7 volume, abundenţa de declaraţii, de fapte, de documente te face să pierzi şirul şi cinstit mi se pare că, în ceea ce priveşte fapta legată de domnul Buzăianu, cronologia aşa cum procurorii o reţin este greşită, este imprecisă. Tot nu am înţeles când anume s-ar fi făcut pretinderea sumei şi nici când s-ar fi remis. Nu am văzut tot, am mai apucat să văd că toţi cei care dau declaraţii în dosar încearcă să se extragă cu totul din ce ar putea să fie acuzator. Dacă aş fi fost chemată să dau declaraţii şi nu s-ar fi preferat această nebunie şi acest circ cu arestarea mea preventivă, aş fi lămurit cu siguranţă procurorii cu privire la aspectele legate de fapta aceasta legată de Buzăianu", a afirmat Udrea, la Palatul Parlamentului, după ce şi-a consultat noul dosar alături de avocatul său.

Ea a adăugat că nu a pretins vreodată vreun ban, că nu există în acest caz stenograme cu ea, iar fostul soţ Dorin Cocoş nu a făcut denunţ împotriva ei în acest caz.

"Denunţ împotriva mea, singurul denunţ, este în celălalt caz, legat de vila din Eforie şi este al doamnei Ana Maria Topoliceanu. Mai există şi un denunţ împotriva dânsei în acest dosar", a menţionat Elena Udrea.

Deputatul a precizat că şi în dosarul legat de vila din Eforie "conexiunile sunt evazive şi imprecise" şi că "este o nebunie de date, de contracte, de acte adiţionale, de multă comunicare în limba engleză", de a ceea i-a fost mai greu să urmărească "firul". Udrea a spus că ştia de existenţa acelei vile, dar despre faptul că aceasta ar avea legătură cu o fundaţie care se leagă de numele lui Mircea Băsescu nu a ştiut până miercuri seară când a aflat din presă.

"La mine este ca un deja-vu, cum să o mai arestăm pe Elena Udrea. Mai trec două - trei luni şi mai facem o nouă arestare pentru Elena Udrea. Eu vă întreb dacă vi se pare normal să facem a treia cerere de arestare, dacă nu sunt pericol social în momentul acesta? Cum pot să fiu pericol social de săptămâna viitoare încolo în condiţiile în care nu vorbim de o faptă presupus a fi săvârşită astă-vară, ci acum vreo 5 - 6 ani? Arestul preventiv este pentru a preveni ceva. Ce să prevenim? Este clar că este o acţiune care nu are nicio legătură cu nevoia de a clarifica eventual nişte acuzaţii, ci cu dorinţa de a mă aresta încă o dată", a afirmat Udrea.

Ea a precizat că în aceste noi dosare are lucruri de spus organelor de anchetă, iar aceste lucruri le va spune şi vineri la audierile din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea