x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea: Privatizările nereuşite au pus "pe butuci" turismul

Elena Udrea: Privatizările nereuşite au pus "pe butuci" turismul

27 Feb 2009   •   00:00
Elena Udrea: Privatizările nereuşite au pus "pe butuci" turismul

Ministrul Turismului, Elena Udrea, consideră că privatizările nereuşite au ''pus pe butuci'' turismul românesc, însă promite sprijin pentru relansarea acestuia, informează Agerpres.



Elena Udrea, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a declarat, ieri seară, că privatizările ''au adus hotelurile în zona privată'' iar majoritatea proprietarilor nu au făcut investiţiile necesare, prin urmare starea acestora este în general proastă. În acest context, ministrul Turismului a declarat că are în vedere o mediere între autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita şi SIF Transilvania, care deţine mai multe hoteluri în cele două judeţe, în încercarea de a ''debloca'' investiţiile, cu atât mai mult cu cât SIF deţine şi licenţele asupra apelor termale din zonă pe care nu a început încă să le exploateze. Ministrul a declarat că are cunoştinţă despre solicitarea autorităţilor locale privind trecerea acestor izvoare în administrarea lor, menţionând că o va analiza. ''Nu resping această idee, aşa cum nu resping nici soluţia celor de la Apele Române de a rezilia contractele cu operatorii de plaje (de pe Litoral - n.n) şi a le da în administrarea hotelierilor. Pare o soluţie corectă, logică, dar vreau să analizez toate argumentele economice şi juridice'', a declarat Udrea. Potrivit acesteia, turismul românesc are nevoie de investiţii foarte mari şi nu se va putea redresa fără ajutor din partea statului. ''În lume două industrii au cea mai mare rată de creştere economică - IT şi turismul şi e bine că în România, Guvernul a înţeles importanţa acestui sector economic, o dovadă în acest sens fiind adoptarea tichetelor de vacanţă menite să crească consumul în turism şi să sprijine operatorii din domeniu într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, cum este cea de criză, care a început'', a declarat Elena Udrea.
Ministrul Turismului a sosit, joi seară, în staţiunea Covasna, unde a avut o întâlnire cu hotelierii şi cu autorităţile locale din zonă, iar astăzi, în jurul orei 12, după o întrevedere cu liderii organizaţiei judeţene PD-L, va participa, împreună cu alţi doi miniştri din Cabinetul Boc, al Sănătăţii, Ion Bazac şi al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la o reuniune cu autorităţile locale din judeţele Covasna şi Harghita, pentru a discuta despre potenţialul zonei şi programele de investiţii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: romania