x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea s-ar putea întoarce în închisoare, în Costa Rica

Elena Udrea s-ar putea întoarce în închisoare, în Costa Rica

12 Ian 2019   •   16:40
Elena Udrea s-ar putea întoarce în închisoare, în Costa Rica

Lovitură de teatru pentru Elena Udrea! După ce în decembrie 2018 a reușit să scape din închisoarea din Costa Rica, procurorii încearcă să contracareze deciziile date de completurile de cinci judecători de la ICCJ. Au depus contestație pe 21 decembrie. 

„Reprezintă o cale extraordinară de atac. Este legat de chestiuni de procedură, legate de compunerea instanțelor de judecată. Până în momentul în care se soluționează, e posibilă suspendarea deciziei. E foarte importantă concluzia procurorului. Sunt chestiuni tehnice”, a precizat Artin Sarchizian, avocat. 

O instanţă judiciară din Costa Rica a decis, în decembrie 2018, eliberarea din arest preventiv a Elenei Udrea şi a Alinei Bica. Avocatul Elenei Udrea şi Alinei Bica depusese  o cerere de eliberare la Tribunalul Penal din districtul Pavas.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în timp ce Tudor Breazu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită, ambii în dosarul "Gala Bute".

ANTENA 3

×
Subiecte în articol: Elena Udrea costa rica