x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elena Udrea, un nou dosar la DNA! Adrian Sârbu și Sorin Roşca Stănescu sunt și ei implicați

Elena Udrea, un nou dosar la DNA! Adrian Sârbu și Sorin Roşca Stănescu sunt și ei implicați

15 Mai 2015   •   10:22
 Elena Udrea, un nou dosar la DNA! Adrian Sârbu și Sorin Roşca Stănescu sunt și ei implicați
Sursa foto: Elena UDREA (Karina Knapek/Intact Images)

Elena Udrea are un nou dosar la DNA. Este vorba de un dosar legat de creditul său, dosar ce a fost disjuns din cel al bancherilor.

Tot în dosarul bancherilor, Sorin Roşca Stănescu şi Adrian Sârbu sunt audiaţi la DIICOT. Cei doi sunt audiaţi într-un nou dosar în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani.

Dosarul, în care sunt judecați oameni de afaceri și bancheri, printre care se află și Marius Locic, pentru o fraudă de 85 milioane de euro cu credite imobiliare de la BRD, a fost trimis în instanţă în 2013.

Patru milioane de dolari au ajuns în buzunarele patronului media Adrian Sârbu, în 2008, după ce a luat un credit de la BRD. Nu îndeplinea condiţiile de creditare şi a girat pentru sumă cu un contract de management încheiat cu un grup de presă internaţional. Sârbu nu ar mai fi dat banii înapoi băncii.

Patronul media mai avea un credit de 7 milioane de euro, luat de la banca-mamă din Franţa, pe baza unei scrisori de garanţie dată de sucursala BRD - Primăverii când a contractat al doilea împrumut.

În cazul lui Sorin Roşca Stănescu, acesta a reuşit să obţină în anul 2008, un credit de 3 milioane de euro de la BRD, credit ce a fost garantat cu două terenuri de vegetaţie în Snagov a căror valoare depăşea 500.000 de euro. Împrumutul în acest moment figurează ca fiind neperformant.

Creditele ar fi fost luate în aceeaşi zi în care au fost depuse actele, iar întreaga operaţiune a fost sprijinită de Sorin Popa, fost vicepreşedinte al BRD. Anchetatorii spun că Sârbu şi Roşca ar fi ajuns la Popa prin intermediul lui Remus Truică. În schimbul serviciilor oferite, Truică ar fi primit parte din banii luaţi de cei doi de la bancă. De altfel, Truică ar fi ajutat-o şi pe Elena Udrea să contracteze un credit.

Sorin Roşca Stănescu se află după gratii, la Rahova, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul "Rompetrol".

Adrian Sârbu se află în arest preventiv din 3 februarie 2015, fiind acuzat de procurorii DIICOT de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare.

Aceeași Elena Udrea va ieşi, astăzi, pentru prima dată din arestul la domiciliu. Fostul ministru trebuie să meargă în faţa instanţei, unde se va judeca termenul pe fond din dosarul Gala Bute.

Procurorii DNA au trimis-o marţi în judecată în acest dosar. Udrea este acuzată de trei infracţiuni de luare de mită, precum şi de abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru a obţine pe nedrept de fonduri europene.

Faptele ar fi fost comise în perioada 2010 -2012, când Elena Udrea conducea Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja şi omul de afaceri Tudor Breazu.

×