x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elev operat la un testicul după ce a fost bătut de un coleg de şcoală

Elev operat la un testicul după ce a fost bătut de un coleg de şcoală

de Elly Cîrstea    |    29 Mar 2011   •   16:56

Poliţia Argeş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean s-au autosezizat marţi vizavi de un caz de agresiune şcolară petrecut la sfârşitul săptămânii trecute la o şcoală generală din comuna Albota, în urma căruia un elev de 12 ani a fost operat de urgenţă la un testicul, existând riscul ca organul să-I fie extirpat.

Potrivit primelor date de anchetă se pare că nu au existat martori la incidentul respectiv şi nici nu au fost suprinse imagini, chiar dacă unitatea şcolară este monitorizată cu sistem de supraveghere video. Georgel Iulian Teişanu, de 12 ani, elev în clasa a VI, a fost lovit cu genunchiul în zona testiculelor de Iustin Ciprian Bica, de 13 ani, elev în clasa a VII-a. Cei doi sunt elevi cu note bune, numai că băiatul mai mare are anumite probleme de comportament, recunoscute chiar de către diriginta lui.

Iustin Ciprian Bica a avut chiar nota scăzută la purtare pe primul trimestru tot din cauza comportamentului neadecvat. Bătaia dintre cei doi a avut loc vineri, în faţa laboratorului de biologie, însă copilul bătut nu a povestit nimic, nici măcar părinţilor. Georgel Iulian Teişanu a suferit în urmă cu trei ani o operaţie de hernie inghinală şi lovitura de acum îl putea mutila pentru tot restul vieţii. Abia luni le-a povestit părinţilor ce a păţit şi a fost dus la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde a fost supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, în urma căruia i-a fost salvat testiculul afectat.

Medicul chirurg care l-a operat a declarat că avea sindrom de scrot acut şi torsiune de testicul şi dacă nu venea în timp util, singura soluţie era să-i fie extirpat testiculul. Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporal gravă, însă băiatul de 13 ani nu poate fi tras la răspundere penală deoarece este minor. Totodată Iustin Ciprian Bica riscă cel mult să-i fie scăzută nota la purtare, întrucât şcoala gimnazială este obligatorie şi nu poate fi exmatriculat.

×