x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elev orb a promovat bac-ul cu brio

Elev orb a promovat bac-ul cu brio

de Gabriela Mladin    |    10 Iul 2012   •   14:32
Elev orb a promovat bac-ul cu brio

Este orb, dar asta nu l-a impiedicat sa promoveze examenul de maturitate, la cel mai prestigios liceu din Gorj, cu media 9,46. Bogdan Nanu a fost testat de o comisie speciala la bacalaureat si a reusit sa-i incante chiar si pe profesori. Pe viitor nu doreste sa urmeze o facultate, ci o scoala profesionala de masaj pentru ca, spune el, doar asa isi poate asigura traiul pe viitor.

Bogdan Nanu este un exemplu pentru cei care nu au reusit sa treaca cu brio examenul de bacalaureat. Tanarul de 19 ani, nevazator din nastere, a invatat si a reusit sa treaca fara emotii examenul. Acesta asteapta acum sa mearga in Bucuresti la o scoala speciala pentru nevazatori, unde se va pregati sa devina maseur. Tanarul nevazator a reusit performanta sa ia peste 9 la toate materiile. Baiatul spune ca a avut emotii la istorie, insa perseverenta a fost cea care l-a determinat sa invete. 'Nu a fost greu, am invatat si ma asteptam la un asemenea rezultat. Examenul l-am dat cu o comisie speciala, cineva mi-a citit subiectul, eu dadeam raspunsul si altcineva scria pe hartie. Am urmat cursurile scolii normale, pentru ca imi doresc cel mai mult sa interactionez cu oamenii care nu au probleme. Nu voi merge la o facultate, ci la o postliceala de masaj, e mai banoasa. Imi este teama ca voi termina o facultate si apoi trebuie sa-mi caut de lucru. La postliceala invat o meserie', a explicat Bogdan Nanu.

Exemplu!

Alaturi de el a fost mama sa, care l-a ajutat sa invete. Femeia i-a citit cu voce tare cursurile de la scoala si este mindra de performanta fiului. 'Nu m-a susprins rezultatul, ma asteptam pentru ca stiu cat a invatat. Eu l-am ajutat, ii citeam cu voce tare. Bogdan sufera de microftalmie congenitala bilaterala si e mai greu sa-si revina. Sufera din nastere de aceasta boala', povesteste Ana Nanu, mama lui Bogdan.

Dascalii de la Colegiul National Spiru Haret spun ca baiatul a fost un exemplu pentru ceilalti colegi, mai ales ca media obtinuta de acesta in ultimulan de liceu a fost de 9, 80. Tot ceea ce isi doreste Bogdan este sa faca lucruri normale pentru un tanar la varsta lui si spera ca pe viitor sa vada. De exemplu, i-ar placea foarte mult sa conduca o masina.

×