x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii chiulangii sunt duși la școală cu Poliția

Elevii chiulangii sunt duși la școală cu Poliția

12 Oct 2012   •   10:31
 Elevii chiulangii sunt duși la școală cu Poliția
Poliția continuă campania de „pescuire” a elevilor chiulangii din baruri, cazinouri, parcuri etc. și însoțire a lor la școală.
După „episodul pilot”, desfășurat, la sfârșitul lunii trecute, în Tulcea, a venit rândul județelor Vâlcea și Gorj.
Un număr de 41 de elevi care absentau nemotivat de la ore au fost conduşi de poliţiştii vâlceni la unităţile de învăţământ, vineri dimineaţă, a declarat Aina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, citată de Agerpres.
„Poliţiştii Biroului de Ordine Publică, ai Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, au organizat şi executat o acţiune în vederea identificării elevilor care absentează nemotivat de la cursuri şi frecventează unităţile de alimentaţie publică amplasate în apropierea  unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului”, a precizat Teodorescu.
Poliţiştii şi inspectorii şcolari au verificat 27 unităţi de alimentaţie publică şi au identificat 41 elevi care absentau nemotivat de la cursuri. Ei au fost conduşi la unităţile şcolare unde învăţau, urmând a se lua măsuri disciplinare faţă de aceştia. Nu au fost identificate cazuri privind consumul de alcool.
Poliţiştii de proximitate le-au reamintit administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Și la Târgu Jiu se desfășoară o operațiunea asemănătoare. Poliţiştii Biroului de Ordine Publică Târgu-Jiu au desfăşurat activităţi specifice, pentru prevenirea absenteismului şi abandonului şcolar, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ din zona de nord a municipiului, elevii identificaţi ca absentând de la orele de curs au fost conduşi la clasă, fiind anunţată conducerea unităţii de învăţământ pentru măsuri ulterioare, informează gorjexclusiv.ro.

×