x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Elevii bătăuşi, eroi pe internet

Elevii bătăuşi, eroi pe internet

de Diana Scarlat    |    13 Feb 2011   •   20:23

Departe de a asculta sfatuirle ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, care săptămâna trecută făcea apel la elevii din România să aibă un comportament civilizat, pentru a sprijini încercările eşuate ale ministerului de a elimina violenţa din şcoli, doi elevi braşoveni au demonstrat că cererea din partea publicului este foarte mare când vine vorba despre astfel de scene. După o cafteală demnă de o scenă de film interzis minorilor, cei doi elevi bătăuşi de curtea şcolii au devenit peste noapte eroi ai internetului, filmuleţul evenimentului fiind postat pe Youtube.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov a anunţat că va declanşa o anchetă la Şcoala Generală nr. 15 din Braşov, în cazul celor doi elevi. ISJ Braşov s-a sesizat în acest caz după ce a apărut pe internet filmuleţul în care se vede foarte clar că cei doi s-au bătut în curtea şcolii, fiind încurajaţi de colegi, fără ca vreun cadru didactic să intervină. Potrivit inspectorului adjunct al ISJ Braşov, Vasilica Diaconu, filmuleţul a fost făcut în decembrie 2010, în ultma zi de şcoală înainte de vacanţa de iarnă, însă abia acum a fost postat pe internet. Sursa, respectiv Youtube, arată însă foarte clar că filmuleţul a fost postat pe 22 decembrie 2010 şi are peste 400 de vizionări până în prezent.

Inspectorul susţine că nici conducerea ISJ şi nici directorii Şcolii Generale nr. 15 nu au ştiut despre incident, aflând despre acesta din presă. “Nu am ştiut nimic despre acest filmuleţ. Am aflat şi eu din presă şi m-am uitat pe internet şi într-adevăr am recunoscut zona din curtea şcolii. I-am sunat şi pe cei doi directori ai şcolii şi mi-au spus că nu ştiu nimic despre incident. Vom purta discuţii cu elevii implicaţi, care pot fi uşor identificaţi, dar şi cu părinţii acestora, pentru a vedea ce s-a întâmplat de fapt şi vom lua măsurile care se impun”, a declarat Diaconu. Unul dintre directorii şcolii l-a recunoscut din imagini pe unul dintre elevii care s-au bătut şi a declarat că este un copil foarte silitor, care practică sport de performanţă.

×