x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eliberare conditionata - Cozma, o noua cerere

Eliberare conditionata - Cozma, o noua cerere

de Radu Crivat    |    17 Mai 2006   •   00:00

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, va formula o noua cerere de eliberare conditionata peste doua saptamani. Reevaluarea dosarului sau va avea loc la sase luni dupa ce Tribunalul Timis i-a respins solicitarea precedenta.

Magistratii Judecatoriei Timisoara au fost de acord, in decembrie 2005, cu cererea de eliberare conditionata inaintata de Miron Cozma, aprobata, in prealabil, si de comisia de specialitate din Penitenciarul Timisoara. La aprobarea cererii au concurat factori decisivi: cuantumul pedepsei executate efectiv din durata condamnarii, adaosul perioadei muncii silite prestate pe parcursul detentiei, conduita in penitenta, dorinta de a se reintegra social.

IMPOTRIVA. Reprezentantii Parchetului timisorean au adus ca argumente in favoarea respingerii cererii comportamentul violent al acestuia in timpul detentiei de la Rahova. In consecinta, magistratii au respins cererea lui Cozma, care mai are de ispasit mai putin de doi ani de inchisoare din cei zece primiti in urma organizarii mineriadei din 1999 de la Costesti. (Radu Crivat)

×
Subiecte în articol: observator