x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc, audiat ca martor într-un proces deschis de SOV: "Vîntu nu este un simplu cetăţean al României"

Emil Boc, audiat ca martor într-un proces deschis de SOV: "Vîntu nu este un simplu cetăţean al României"

22 Noi 2011   •   10:01
Emil Boc, audiat ca martor într-un proces deschis de SOV: "Vîntu nu este un simplu cetăţean al României"

Premierul Emil Boc a fost audiat ca martor, in aceasta dupa-amiaza, la Tribunalul Bucuresti, intr-un proces intentat de Sorin Ovidiu Vintu. Omul de afaceri ii cere premierului daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si cele legate de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat.

"Am repetat in fata instantei ca Vintu a fost unul dintre cei care au instrumentat suspendarea lui Traian Basescu. Vintu nu este un simplu cetatean al Romaniei, mai ales prin felul in care a influentat dezbaterea publica", a declarat Boc la iesirea din Tribunalul Bucuresti.

"Cuvantul mogul este cel din Dictionarul explicativ al limbii romane. Nu l-am impus eu in viata publica, acest termen de mogul il cunoasteti cu totii", a mai spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc a raspuns, in instanta, unui set de 14 intrebari formulate de avocatul omului de afaceri, referitoare la declaratiile pe care le-a facut de-a lungul timpului la adresa lui Vintu. Concret, intrebarile s-au referit la declaratiile premierului, care a spus ca Vintu a incercat sa impiedice justitia sa ajunga la el, ca a dorit sa puna mana pe resursele Romaniei sau ca a fost implicat in afacerea FNI

"Aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica", a declarat Boc, raspunzand intrebarii referitoare la modul in care apreciaza ca simpla exprimare a unei opinii apartinand lui Vintu ar putea crea instabilitate politica.

Premirul a mai spus ca este un act de notorietate si ca figureaza in interceptarile dosarului lui Vintu ca acesta a afirmat ca s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Instanta l-a mai intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vintu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el. "Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vintu a sustinut suspendarea presedintelui", a raspuns primul ministru.

In acest dosar, Vintu ii cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat. Conform informatiei prezentate pe blogul lui Victor Ciutacu, in octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vintu i-a actionat in judecata pe Elena Udrea, Emil Boc si Sever Voinescu.

Sorin Ovidiu Vintu a confirmat, pentru Victor Ciutacu, ca si-a mandatat avocatii sa depuna actiuni in instanta pentru acuzatiile celor trei, privind implicarea sa intr-o tentativa de lovitura de stat si, respectiv, in cazul a doi dintre ei, pentru cele privind fraudarea FNI. "De acum, voi da in judecata, in civil, pe oricine mai spune, cu exceptia ziarisilor, ca eu am furat bani de la FNI desi instanta m-a scos din cauza", a declarat Sorin Ovidiu Vintu.

Daunele solicitate sunt de cate un milion de euro, in cazul Elenei Udrea si a lui Emil Boc, respectiv 250.000 de euro, pentru Sever Voinescu (fostul angajat al trustului patronat de SOV).

Vintu: Renunt la milionul de euro daca Boc recunoaste ca declaratiile impotriva mea au fost "figuri de stil"

Sorin Ovidiu Vantu a declarat, in exclusivitate pentru Antena 3, ca este pregatit sa renunte la daunele pe care i le cere premierului Boc in cazul in care premierul va recunoaste ca declaratiile pe care le-a facut au fost figuri de stil.

"Oamenii politici au dreptul sa se pangareasca intre ei. In ceea ce ma priveste, sunt persoana fizica, nu pot face obiectul unor injurii care sa ramana nesanctionate. Mi s-a pus in sarcina faptul as fi organizat o lovitura de stat, o afirmatie extrem de periculoasa. Voi renunta la orice dauna, daca domnia sa admite faptul ca declaratia a fost o figura de stil", a declarat Sorin Ovidiu Vintu pentru Antena 3.

Premierul Emil Boc a fost audiat astazi la Tribunalul Bucuresti, intr-un proces cu Sorin Ovidiu Vintu. Omul de afaceri ii cere daune de un milion de euro pentru acuzatiile legate de cazul FNI.

Vintu ii cere premierului daune pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat.


×