x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Emil Boc, în vizită la finanţatorii politici

Emil Boc, în vizită la finanţatorii politici

de Dan Tomozei    |    04 Feb 2010   •   00:00

Anunţat cu doar câteva ore înainte de sosire, premierul Emil Boc a fost ieri la Sibiu cu scopul oficial de a vizita Retrasib SA, singura societate producătoare de transformatoare electrice de mare putere din ţară.



Printre acţionarii acesteia se numără şi SC Hold Invest SRL din Cluj Napoca, în care asociat unic este Călin Buzoianu, unul dintre finanţatorii campaniilor electorale duse de PD-L.

Dată ca exemplu de eficienţă economic în perioadă de criză de premier, Retrasib SA Sibiu este una dintre societăţile cu profit în 2008 urmare a contractelor cu Transelectrica SA şi Hidroelectrica SA. Tot ca o coincidenţă, printre acţionari se numără şi SC Hold Invest SRL din Cluj Napoca, în care asociat unic este Călin Buzoianu, unul dintre finanţatorii campaniilor electorale duse de PD-L. Surpriza din programul premierului la Sibiu a fost întâlnirea cu primarul Klaus Iohannis, cu care filiala judeţeană PD-L este în război deschis din mai 2008.

Boc a afirmat că vizita la Iohannis a avut un caracter administrativ şi că în discuţiile cu primarul nu a abordat probleme politice, pentru că "nu a fost o vizită a liderului PD-L". Premierul s-a mai întâlnit cu mitropolitul Streza şi cu şeful CJ Sibiu, Martin Bottesch.

×
Subiecte în articol: observator