x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Epava planorului prăbuşit nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii nefavorabile

Epava planorului prăbuşit nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii nefavorabile

23 Noi 2015   •   18:22
Epava planorului prăbuşit nu a putut fi ridicată cu elicopterul din cauza vremii nefavorabile

Epava planorului găsit sâmbătă în zona Muchia Cheii din Masivul Postăvarul, nu a putut fi ridicată luni cu ajutorul unui elicopter, din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile.

"Ridicarea epavei trebuia făcută cu ajutorul unui elicopter trimis de la Bucureşti, dar acest lucru nu a fost posibil datorită condiţiilor atmosferice nefavorabile. Elicopterul nu a putut interveni pentru că plafonul de nori este foarte jos, la 600 de metri altitudine. Vom vedea marţi dacă acest lucru va fi posibil", a precizat, pentru AGERPRES, prefectului judeţului Braşov, Mihai Mohaci.

Sursa citată a mai spus că epava planorului va fi transportată la Aerodromul de la Ghimbav, pentru a se continua cercetările de către specialişti.

Epava planorului va fi păzită în continuare de jandarmi. Cadavrul pilotului Mircea Crăciun, de 56 de ani, a fost găsit în interiorul epavei, într-o stare avansată de descompunere, fiind transportat duminică la Serviciul de Medicină Legală Braşov pentru necropsie.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun a dispărut în ziua de şase august, fiind căutat mai bine de o lună de zile de jandarmi montani, salvamontişti, pădurari, poliţişti, voluntari şi chiar de membri ai familiei, atât în judeţul Braşov, cât şi în judeţele Covasna, Harghita, Argeş, Prahova, Buzău, Bacău, folosindu-se şi elicoptere, avioane ale Aerocubului României şi o dronă performantă.

Sâmbătă, nişte turişti care se aflau în zona în care s-a prăbuşit au observat epava şi au anunţat Serviciul de Urgenţă 112, la ora 11,45.

×