x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Era etichetelor mincinoase apune. Guma NU vă face dinţii mai albi şi sănătatea de fier nu se găseşte la magazin

Era etichetelor mincinoase apune. Guma NU vă face dinţii mai albi şi sănătatea de fier nu se găseşte la magazin

07 Sep 2012   •   07:12
Era etichetelor mincinoase apune. Guma NU vă face dinţii mai albi şi sănătatea de fier nu se găseşte la magazin

Etichetele care iti prezinta orice aliment ca un remediu-minune dispar peste 2 luni. Uniunea Europeana a decis ca etichetele sa fie scrise mult mai cinstit si pe intelesul tuturor. Iar aditivii vor fi insotiti tot timpul de avertismente in privinta sanatatii.

Potrivit antena3.ro, mitul ca guma ajuta la albirea dintilor a fost insa spulberat de cei de la Uniunea Europeana. Producatorii nu vor mai avea voie sa scrie un astfel de mesaj pe pachetele de guma. Vor putea cel mult sa scrie ca ajuta la mineralizarea dintilor sau ca impiedica uscarea gurii.

Nici produsele care contin calciu sau vitamine nu scapa. Daca pana acum ambalajele ne garantau ca invelesc produse ce ne dau o sanatate de fier, de pe 14 decembrie vor fi obligate ne spuna doar adevarul. Pe etichete vom gasi inclusiv avertismente legate de ingredientele care pot dauna organismului.

Lista alcatuita de Uniunea Europeana cuprinde aproape 200 de avertismente pe intelesul oricui. Aditivi, conservanti sau indulcitori, totul trebuie sa fie explicat pe eticheta, in functie de efecte. Mineralelor si vitaminelor trebuie sa li se treaca neaparat sursa de provenienta.

Ministerul Sanatatii a inceput deja o serie de intalniri cu producatorii de alimente pentru a le explica exact ce trebuie si mai ales ce nu trebuie scris pe ambalaje.

×