x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eroare sau rea-vointa? - Tanar nevinovat, incarcerat pentru omor

Eroare sau rea-vointa? - Tanar nevinovat, incarcerat pentru omor

09 Dec 2004   •   00:00

Magistratii Curtii de Apel Craiova au dispus ieri punerea in libertate a unui tanar care si-a petrecut ultimii patru ani din viata in arest, desi este nevinovat.

Gorjeanul Ion Madalin Tomulescu, acum in varsta de 27 de ani, a fost arestat in anul 2000, sub acuzatia de omor calificat. Aparatorii sai au reusit in sfarsit sa dovedeasca in fata magistratilor, dupa zeci de luni de procese, ca tanarul este nevinovat si ca o alta persoana a comis crima de care este acuzat Tomulescu.

Acesta le-a povestit judecatorilor ca a dat o declaratie in care isi recunoaste asa-zisa crima comisa, deoarece nu a mai putut suporta bataile ce-i erau administrate de politisti. Tomulescu a ramas insa tot in spatele gratiilor, pentru ca procurorii gorjeni au declarat recurs la decizia judecatorilor craioveni de a-l elibera.

Potrivit legii penale, recursul suspenda executarea hotararii. Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie vor avea astfel ultimul cuvant de spus in cazului gorjeanului. Aparatorii lui Tomulescu sustin ca in cazul clientului lor s-a facut o eroare judiciara similara celei din deja celebrul caz Tundrea. (Cristian Vasilcoiu)

×
Subiecte în articol: observator