x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europa de Est, grav afectată de pandemie. În România o persoană moare la fiecare 5 minute din cauza COVID-19

Europa de Est, grav afectată de pandemie. În România o persoană moare la fiecare 5 minute din cauza COVID-19

24 Oct 2021   •   13:19
Europa de Est, grav afectată de pandemie. În România o persoană moare la fiecare 5 minute din cauza COVID-19

Aproape 20 de milioane de infecții cu COVID-19 s-au înregistrat până acum în Europa de Est. Totodată, în România, o persoană moare la fiecare 5 minute, scrie Reuters.

Totodată, în această regiune sunt cele mai mici rate de imunizare, sub 50% dintre locuitori.

Pe primul loc la vaccinare se află Ungaria, 62% din populație primind cel puțin o doză, iar pe ultimul este Ucraina cu 19%. 

Infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 au o medie zilnică de peste 83.700 de cazuri noi. Astfel, în Europa de Est se înregistrează circa 20% din cazurile din întreaga lume, în timp ce doar 4% din populația globului trăiește aici. 

În top 5 al celor mai multe decese se află Rusia, Ucraina și România. 

Pe lângă vaccinarea scăzută, alte cauze care au dus la creșterea numărului de infecții sunt relaxarea restricțiilor și anotimpul rece. 

Mai mult, 30% din populația statelor est europene nu au încredere în sstemul de sănătate, față de 18% în restul UE. 

40% dintre noile infecții din această zonă sunt în Rusia, unde 120 de persoane sunt testate poziitiv la fiecare 5 minute. În această țară rata de vaccinare este de 36%, cu cel puțin o doză. La Moscova se mpun restricții dure de săptămâna viitoare. 

Și în Slovacia cazurile noi cresc, la peste 3.480 pe zi, cel mai mare bilanț din primăvară încoace. Rata de vaccinare este circa 50% din populație. 

România deține, în prezent, record de decese, de circa 400 pe zi, secțile ATI sunt pline, iar infecțiile depășesc 11.000 de cazuri zilnice. Circa o persoană moare la fiecare 5 minute din această cauză. Doar aproxiimativ 30% din populație este imunizată.

În Ucraina cresc alarmant infectările, astfel că autortățile au prelungit starea de urgență pentru a impune restricții. 

 

×
Subiecte în articol: COVID