x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Europarlamentarii români, chemaţi să salveze caii din Europa

Europarlamentarii români, chemaţi să salveze caii din Europa

22 Dec 2009   •   00:00

World Horse Welfare (WHW), una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale pentru protecţia cailor, cere europarlamentarilor români să semneze urgent o declaraţie prin care să fie oprit transportul pe distanţe lungi al cailor trimişi pentru abatorizare în Europa.

Declaraţia Scrisă 54/2009, iniţiată în urma unei campanii declanşate de WHW în Parlamentul European, solicită revizuirea imediată a legislaţiei europene în privinţa transportului cailor trimişi pentru abatorizare. Pentru modificarea legislaţiei, Declaraţia trebuie semnată de jumătate dintre europarlamentari, până la data de 21 ianuarie 2010.

Potrivit WHW, 100.000 de cai sunt transportaţi anual mii de kilometri, zile în şir, fără odihnă, hrană sau apă, în arşiţa verii sau în frigul iernii. Epuizare, răni, durere şi stres sunt principalele rezultate ale acestor călătorii, considerate cel mai grav abuz comis asupra cailor din Europa. WHW afirmă că aceste călătorii sunt nu numai practici inumane, ci şi total inutile. Analizele organizaţiei britanice au demonstrat că există situaţii în care caii transportaţi trec pe lângă 180 de abatoare certificate înainte să ajungă la destinaţie. "Considerăm acest lucru anormal. În loc să fie supuşi la zile inutile de suferinţă, caii ar trebui sacrificaţi cât mai aproape posibil de punctul de origine, iar carcasele lor, transportate ulterior", precizează WHW.

Organizaţia face un apel la opinia publică din ţară, rugându-i pe români să le scrie europarlamentarilor care îi reprezintă pentru a le cere acestora să semneze Declaraţia 54/2009 până la termenul-limită. Modelul scrisorii ce poate fi adresată europarlamentarilor români, precum şi situaţia semnăturilor reprezentanţilor României la Parlamentul European până în momentul de faţă pot fi găsite la:  http://www.worldhorsewelfare.ro/Transport-s14-ro.htm

WHW este o organizaţie caritabilă britanică înfiinţată în 1927, care operează la nivel internaţional. WHW a demarat şi în România, în 2006, un proiect pe o durată de cinci ani. 

×
Subiecte în articol: observator