x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EVENIMENT/Stirile zilei - 17 august 2004

EVENIMENT/Stirile zilei - 17 august 2004

17 Aug 2004   •   00:00

Guam - Marinari romani, blocati in Pacific

Opt marinari romani de pe nava "Ajman 2", sub pavilion nord coreean, aflata in rada portului de pe insula Guam, din oceanul Pacific, au cerut ajutor pentru repatriere si acordarea drepturilor banesti, informeaza Mediafax. Nava a acostat in urma unei furtuni puternice care a afectat motorul principal. Membrii echipajului spun ca au ramas fara apa, mancare si combustibil. Ei solicita repatrierea pentru ca le-a expirat contractul de munca, iar vasul se afla intr-o stare precara.

Judecata - 180.000 $, spaga in Agricultura

Fostul director general din Ministerul Agriculturii, Domocos Reman, a fost trimis ieri in judecata de procurorii anticoruptie. Reman, arestat preventiv la sfarsitul lui aprilie si eliberat dupa doua luni, este acuzat de luarea unei spagi de 180.000 de dolari. Potrivit procurorilor, directorul ar fi luat mita in perioada decembrie 2000-ianuarie 2001, promitand in schimb un aviz favorabil pentru import de porumb furajer. (Miruna Pasa)

SNLO - "Stramutatii de lux", anchetati

Ministerul Economiei si Industriilor va demara o ancheta la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), pentru a vedea cum au reusit angajatii companiei sa-si construiasca vile de miliarde de lei, in calitate de "stramutati". In numarul de sambata, Jurnalul National a publicat o ancheta despre afacerile pe care presedintele Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, si mai-marii SNLO le-au facut cu terenurile unde se vor face excavari miniere, terenuri pentru care se vor negocia despagubiri substantiale. (Gabriela Mladin)

Datorii - Pompierii se judeca pentru bani

Pompierii harghiteni sunt nevoiti sa-si recupereze in instanta banii pentru stingerea incendiilor de la societatile private, care refuza sa plateasca aceste interventii, informeaza Rompres. In prezent exista 6 dosare in instante pentru recuperarea sumei de 80 de milioane de lei. Firmele private care solicita ajutorul pompierilor sunt obligate sa plateasca interventia acestora.

Irak - Militarii romani, atacati din nou

O grupare de militari romani din Irak a fost atacata, ieri, de cateva zeci de rebeli care au deschis focul cu arme automate si aruncatoare de grenade AG-7, in apropierea de Nasiriya, informeaza Mediafax. Romanii au ripostat cu armamentul de pe tehnica blindata si au iesit din ambuscada fara sa se inregistreze raniti. De la inceputul lui august, romanii au fost tinta mai multor atacuri ale rebelilor.

PSD Bacau - Iacubov, cap de lista la Senat?

PSD Bacau il va desemna, potrivit unor lideri ai organizatiei, pe Radu Catalin Mardare drept cap de lista in alegerile parlamentare pentru Senat. Prefectul Mardare a recunoscut, pentru Rompres, ca va candida. Exista insa, potrivit Rompres, si o alta versiune. Potrivit unui membru marcant al organizatiei, cap de lista "va fi desemnat chiar Corneliu Iacubov", desi acesta nu-si depusese pana ieri dosarul pentru alegerile interne. Cea de-a treia pozitie, posibil eligibila, pentru PSD Bacau ar urma sa fie ocupata de Sergiu Sechelariu, fratele fostului primar al Bacaului. (Gabriela Antoniu)
×
Subiecte în articol: observator