x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Excepţiile de la obligativitatea purtării măștii de protecție, decise azi

Excepţiile de la obligativitatea purtării măștii de protecție, decise azi

04 Oct 2021   •   07:52
Excepţiile de la obligativitatea purtării măștii de protecție, decise azi
Sursa foto: Lucian Alecu

Autoritățile decid azi care sunt locurile în care masca de protecție nu este obligatorie, chiar dacă incidenţa depășește 6 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Masca a devenit obligatorie în localitățile unde incidența cazurilor depășește pragul de 6 la mie, însă urmează să fie anunțate anumite excepții.

Șeful DSU, Raed Arafat, spunea că masca în aer liber este obligatorie acolo unde rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, însă anumite activități vor fi exceptate: „Veți vedea când se emite ordinul ministrului Sănătății și ministrului Afacerilor Interne, în ziua de luni, care va stabili și excepțiile unde nu se poartă”.

Arafat dădea ca exemplu activitățile sportive în parcuri: „acolo nu se va purta, dar în zonele care sunt aglomerate, unde există risc de infecție, se va purta”.

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu, informează Mediafax.

Persoanele nevaccinate nu pot circula în intervalul orar 20.00 - 5.00, cu anumite excepții care trebuie menționat în declarația pe proprie răspundere.

Magazinele sunt deschide între orele 5.00 - 22.00.

La restaurante, cafenele, săli de fitness, piscine, nunți, botezuri, spectacole și teatru pot merge doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală, până la ora 24.00.

Competiții sportive în spaţii închise sau deschise sunt permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală doar între orele 5.00 - 24.00, până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, cu distanță de minim 1 metru între persoane și cu măști de protecție.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raed Arafat