x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV. Interceptat în dosarul “Alro”, Breazu şi-a vândut firma la moldoveni

EXCLUSIV. Interceptat în dosarul “Alro”, Breazu şi-a vândut firma la moldoveni

de Petru Zoltan    |    11 Feb 2015   •   16:58
 EXCLUSIV. Interceptat în dosarul “Alro”, Breazu şi-a vândut firma la moldoveni
Sursa foto: tolo.ro

Tudor Breazu, alias “Cici” a fost interceptat şi în dosarul “ALRO”. El folosea un telefon înregistrat pe firma Ekaton Grup SRL, societate pe care “Cici” o folosea în afacerile imobiliare. În această societatea el era ascociat cu George Siea, care deţinea 5% din părţile sociale.

Pe 3 decembrie 2007, Breazu şi Siea au decis să scape de firmă. Astfel, i-au adus în societate pe cătăţenii moldoveni Veaceslav Arnaut şi Pavel Resetnicov. Primul a preluat de la breazu 95% din părţile sociale ale firmei, iar celălalt părţile sociale ale lui Siea. Pentru a i se pierde urma firmei, s-a decis ca Ekaton Grup să fie rebotezată Reseslav Imob SRL.
Totodată, şi-a schimbat sediul social din strada Aleea Podul Giurgiului din Bucureşti, în strada Republicii nr. 100 din localitatea ilfoveană Dragomireşti Deal. Potrivit Ministerului de Finanţe, societatea Reseslav Imob se află în dizolvare cu lichidare din data de 22 noiembrie 2013.

Cine este Cici?
Liberiu Tudor Breazu a fost membru al Partidului Democrat Liberal Bucureşti, organizaţie condusă pe atunci de Elena Udrea şi membru în comisia de Administraţie Ordine Publică, Siguranţă Naţională, Dezvoltare Locală şi Regională a PDL Bucureşti. Această comisie era condusă de Ana Maria Topoliceanu, prietena Elenei Udrea, fostă asociată într-o firmă şi director al CNI în mandatul lui Udrea de la Dezvoltare.

Din declaraţia de avere a Anei Maria Topoliceanu reiese că aceasta împarte cu Liberiu Breazu, în calitate de proprietari, un apartament în Bucureşti.
Aceasta nu este însă singura locuinţă a lui Breazu, care a primit şapte case de la RAAPPS, pe persoană fizică şi pe firma sa, în timpul guvernului condus de Emil Boc. Pe firma ROMLIT SPECTRUM SRL – o locuinţă de 157 de metri pătraţi în strada Mihai Eminescu numărul 82-88.

O altă locuinţă de la RAAPPS este situată la parterul unei vile din Dorobanţi, de pe strada Iuliu Tetrat, are 142 de metri pătraţi cu 229 de metri pătraţi curtea, 22 de metri pătraţi garajul. Tot Breazu este cel care a înregistrat la OSIM Mişcarea pentru Noul Bucureşti.


Turnătorii Elenei Udrea
Cuplul format din Tudor Breazu, alias “Cici”, şi Ana Maria Topoliceanu a descris cu lux de amănunte modalitatea prin care şpăgile de la ministerul Dezvoltării ajungeau în vistieria ministrului Elena Gabrieal Udrea, protejata lui Traian Băsescu, fostul preşedinte al României.

Potrivit anchetatorilor, Breazu a primit o şpagă de 300.000 de lei de la Dragoş Marius Botoroagă, administratorul firmei Consmin S.A. pentru a fi asigurată plata la timp a lucrărilor executate de acesta în baza contractelor încheiate cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), condusă de Ana Maria Topoliceanu. Din aceşti bani s-a plătit organizarea zilei de naştere a fostului ministru Udrea, dar şi excursiile pentru ea şi Ana Maria Topoliceanu.

Traseul şpăgii
CNI făcea plăţile către firma lui Botoroagă, apoi acesta transfera 10% din suma încasată către consilierul personal al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, prin societatea Last Time Studio SRL, în baza unor contracte fictive. Astfel, s-a plătit suma 335.486 lei, bani pe care Lungu i-a transferat lui Breazu, prin intermediul firmei Ekaton Consulting SRL, prin transfer bancar şi 90.000 lei cash. O parte dintre aceşti bani i-au fost daţi cash Anei Maria Topoliceanu, care i-ar fi predat Elenei Udrea. Procurorii susţin că Breazu a plătit pentru Elena Udrea contravaloarea cazării pentru o vacanţă petrecută la hotelul Danai Beach Resort din Grecia şi costurile petrecerii organizate cu ocazia zilei de naştere a acesteia, la data de 26 decembrie 2012, la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999 de lei. Mai mult, Topoliceanu le-a spus anchetatorilor că sumele primite de la SC Consmin SA ajungeau în patrimoniul Elenei Udrea.

×