x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV. Medicul Ioan Lascăr, care l-a tratat pe Năstase: voi da explicaţii dacă mi se vor cere pe cale oficială

EXCLUSIV. Medicul Ioan Lascăr, care l-a tratat pe Năstase: voi da explicaţii dacă mi se vor cere pe cale oficială

de Robert Veress    |    02 Iul 2012   •   09:15
EXCLUSIV. Medicul Ioan Lascăr, care l-a tratat pe Năstase: voi da explicaţii dacă mi se vor cere pe cale oficială

Medicul Ioan Lascar, seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti (Floreasca) a declarat, pentru Jurnalul National, ca este gata sa dea explicatii autoritatilor judiciare, daca i se vor cere, dupa ce Tribunalul Bucuresti a constatat ca el si colegii sai au amanat nejustificat si ilegal externarea condamnatului Adrian Nastase.

'Este opinia instantei. Daca o sa fiu solicitat sa dau explicatii, o voi face, desigur. Ce pot spune acum este ca pe noi, medicii, nu ne intereseaza decat sa ne facem treaba in parametrii de exigenta'. Instanta a constatat ca pacientul Adrian Nastase putea fi externat imediat dupa acordarea primului ajutor. Intrebat daca organele judiciare au solicitat externarea, Lascar, care este si Presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti a replicat: 'O asemenea solicitare ar fi fost anormala. Am fost intrebati daca pacientul era transportabil, iar noi am dat un comunicat oficial in acest sens'. Intrebat, mai departe, daca, in opinia domniei sale, Adrian Nastase putea fi transportat la penitenciar, asa cum considera instanta, imediat dupa acordarea primului ajutor, Lascar a declinat orice comentariu: 'Nu pot sa discut acest aspect. O voi face, daca mi se va cere de catre cei in drept, pe cale oficiala'.

×