x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXCLUSIV Reconstituirea oficială a masacrului de la coaforul Perla. Citeşte referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă

EXCLUSIV Reconstituirea oficială a masacrului de la coaforul Perla. Citeşte referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă

de Gabriela Ştefan    |    06 Mar 2012   •   14:40
EXCLUSIV Reconstituirea oficială a masacrului de la coaforul Perla. Citeşte referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte au cerut astazi arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Gheorghe Vladan, autorul crimelor de la coaforul Perla. In documentul oficial este prezentata derularea cronologica a tragicelor evenimente, asa cum a reiesit in urma depozitiilor martorilor si a cercetarii efectuate la fata locului.

Redam in continuare principalele aspecte consemnate de procurori:

* In data de 5 martie 2012, in jurul orelor 16, dupa ce anterior a fost la sediul unitatii comerciale apartinand SCM Igiena – salon '….', inculpatul Vladan Gheorghe a revenit, avand asupra sa arma marca Glock, calibrul 9 mm, pe care o detinea legal, avand in vedere si calitatea sa de agent de politie. Ajuns in incinta unitatii comerciale, dupa o discutie cu sotia sa, victima V.F., 46 de ani, si cu victima B.M., 42 de ani, a scos arma de sub haina si a deschis focul asupra acestora, ucigandu-le. Asupra victimei V.F. a fost tras un foc de arma in zona pieptului, iar asupra victimei B.M. a tras trei focuri de arma in zona pieptului si a capului. Ulterior, inculpatul Vladan Gheorghe a tras alte 7 focuri de arma asupra personalului si clientilor aflati atat in salonul de coafura, cat si in salonul de frizerie, provocand vatamarea corporala a unui numar de inca 6 persoane (doi barbati si patru femei), consumand munitia aflata in incarcatorul pistolului.

* Dupa ce a savarsit aceste fapte, inculpatul Vladan Gheorghe a parasit incinta unitatii comerciale si s-a deplasat la sediul unei institutii aflate in apropiere unde a solicitat agentului de paza sa cheme politia. Potrivit constatarilor preliminare necroptice ale INML 'Mina Minovici' nr…… si nr….. rezulta urmatoarele: - 'moartea numitei V.F. a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne cu lezarea cordului si pulmonului, leziuni produse prin impuscare cu arma de foc cu glont';- ' moartea numitei B.M. a fost violenta si s-a datorat hemoragiei interne consecutiva rupturilor de organe interne, leziunile ce au cauzat moartea fiind produse prin impuscare '.

* Potrivit fiselor de la Serviciile de primiri urgente, la Spitalul Floreasca au fost constatate urmatoarele:

- victima C.I.D., 57 de ani, a prezentat o plaga impuscata la nivelul hemitoracelui drept;

- victima S.M., 51 de ani, a prezentat o plaga impuscata la nivelul toracelui si a bratului drept;

- victima B.I. a prezentat plagi impuscate in zona inferioara a abdomenului;La Spitalul Universitar de Urgenta Elias au fost constatate urmatoarele:

- victima P.I., 56 de ani, a prezentat o plaga prin impuscare la nivelul genunchiului stang, cu glont restant;

- victima R.G., 40 de ani, a prezentat plagi impuscate la nivelul membrelor inferioare;

- victima A.M., 32 de ani, a prezentat o plaga impuscata la nivelul toracelui. Prin ordonanta nr….. din 06.03.2012 s-a dispus luarea masurii preventive a retinerii fata de inculpatul Vladan Gheorghe pe o perioada de 24 de ore, incepand cu 06 martie 2012, ora 01.30, pana la 07 martie 2012, ora 01.30.

* In cauza exista probe si indicii temeinice cu privire la savarsirea infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav, fapta consumata si tentativa, de catre inculpatul Vladan Gheorghe, astfel: Martorul R.E.S. care lucra la unul din posturile de lucru din frizerie, l-a indicat pe inculpat ca fiind persoana care a executat focurile de arma. Martorul il cunostea pe inculpat pentru ca acesta venise anterior de mai multe ori la locul de munca al 'Feliciei' (V.F., cunoscuta de colegele de serviciu ca 'Felicia', sotia inculpatului).Martorul B.C.V. l-a vazut pe inculpat, prin fereastra salonului, executand focuri de arma asupra persoanelor aflate in interior, a vazut geamul coaforului spargandu-se si l-a urmarit pe inculpat pana cand acesta a patruns in sediul pe care il cunoaste ca apartinand Transelectrica sau Enel. Martorii T.F. si M.C. confirma actiunile desfasurate de inculpat.In declaratia sustinuta la 06.03.2012, martorul E.D.G. a declarat ca in ziua precedenta, la ora 17.37 (dupa cum arata telefonul martorului la acel moment), inculpatul Vladan Gheorghe i-a telefonat si i-a spus ca se afla in Dorobanti, unde lucreaza sotia lui, si ca a 'descarcat pistolul' in ea si in celelalte persoane care se afla in incinta.In procesul verbal de cercetare a locului faptei din 05.03.2012 s-au constatat urmarile infractiunilor savarsite. Doua persoane, B.M. si V.F. au decedat, medicul legist constatand ca acestea prezinta plagi impuscate. Alte sase persoane au fost ranite si au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si la Spitalul Clinic de Urgenta Elias pentru a primi ingrijiri medicale.

×