x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Executivul dă undă verde concedierilor în MAI.

Executivul dă undă verde concedierilor în MAI.

16 Iun 2011   •   11:21
Executivul dă undă verde concedierilor în MAI.

Guvernul a avizat inceperea concedierilor in MAI si amanarea procedurilor de incadrare in unitatile MAI a tinerilor absolventi ai scolilor de politie. Surse citate de Mediafax spun ca se va tine cont si de unele solicitari ale sindicatelor.

Potrivit acelorasi surse, ministrul de resort Traian Igas se va intalni cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta despre o eventuala redistribuire la consulate a unor angajati disponibilizati din MAI.

"I-am comunicat ministrului de Interne printr-o scrisoare oficiala aceasta disponibilitate. Nu am stabilit inca proportiile unui astfel de transfer si reconversie profesionala, dar cred ca este o idee buna, pentru ca, in definitiv, foarte multi dintre cei care vor fi disponibilizati la MAI au o bogata experienta de lucru cu publicul si, in urma unei pregatiri specifice consulare, ar putea sa fie eventual redistribuiti in reteaua noastra consulara", a spus Baconschi.

Absolventii ar urma sa fie repartizati la unitatile din structura MAI in perioada 28-30 decembrie 2011 si numiti in functie abia incepand cu data de 1 ianuarie 2012. Astfel, absolventii se vor prezenta la noile posturi din 3 ianuarie 2012.

Masurile sunt justificate prin "adancirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar.

Ministrul Traian Igas a declarat, saptamana trecuta, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni, inclusiv o mare parte din Aparatul Central.


×