x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Există un cetățean le nume Vela Victor, CARE SPUNE CĂ E MINISTRU DE INTERNE...

Există un cetățean le nume Vela Victor, CARE SPUNE CĂ E MINISTRU DE INTERNE...

de Dan Constantin    |    30 Apr 2020   •   18:54
Există un cetățean le nume Vela Victor, CARE SPUNE CĂ E MINISTRU DE INTERNE...
Sursa foto: Lucian Alecu

Vela Victor, care figurează în organigrama Guvernului în poziția de ministru de interne, fost parlamentar și primar la Caransebeș, fost broker de asigurări, de loc dintr-o comună din Caraș Severin, a făcut declarații extrem de agresive la adresa Avocatului Poporului. Referindu-se la persoana care conduce această instituție, numitul Vela a afirmat la un post de  televiziune, a spus că „există un cetățean pe nume Renate Weber , care spune că e Avocatul Poporului....”. Așadar un ministru care conduce momentan, perioada limitată a stării de urgență Grupul de Comunicare Strategică, CREDE CĂ POATE ATACA DIN ACEASTĂ POZIȚIE O INSTITUȚIE DIN SISTEMUL CONSTITUȚIONAL AL ROMÂNIEI, cu sarcini clare de apărare a drepturilor cetățenilor și de avertizare a unor derapaje de la legislație.

 Supărarea numitului Vela plecă de la acțiuni ale Avocatului Poporului care a reclamat control de constituționalitate la o serie de ordonanțe militare emanate de la Ministerul de Interne. De asemenea , Renate Weber a semnalat inadvertențe legislative la  regimul sancționatoriu din perioada stării de urgență.

Numitul Vela care spune că e ministru de interne, dacă e ceea ce indică scriptele, ar fi trebuit să aibă minime cunoștințe despre sistemul constituțional românesc.

×