x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exodul vasluienilor. Sute de persoane au luat cu asalt Serviciul de Paşapoarte Vaslui

Exodul vasluienilor. Sute de persoane au luat cu asalt Serviciul de Paşapoarte Vaslui

13 Aug 2012   •   15:39
Exodul vasluienilor. Sute de persoane au luat cu asalt Serviciul de Paşapoarte Vaslui

Sute de persoane au luat cu asalt, in ultimele zile, Serviciul de Pasapoarte Vaslui, institutie unde numarul de solicitari pentru eliberarea unui pasaport simplu s-a triplat fata de perioadele obisnuite ale anului, odata cu venirea acasa in concediu a vasluienilor care muncesc in strainatate.

Holurile Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta Pasapoartelor Simple (SPCEPS) Vaslui au devenit neincapatoare in aceste zile pentru sutele de persoane care doresc sa-si obtina documentul necesar calatoriei in afara granitelor Romaniei.

Cu doua-trei ore inaintea inceperii programului, vasluienii se aseaza la rand pentru a prinde un bon de ordine al carui numar zilnic este limitat in functie de posibilitatile de prelucrarea a datelor de catre angajatii institutiei.

"Am recurs la aceasta metoda cu bonurile de ordine, pe care este trecuta ora la care trebuie sa se prezinte cetateanul, tocmai pentru a evita imbulzeala si mai ales scandalul din interiorul institutiei legat de ordinea la rand. Ce-i drept, aceste bonuri se epuizeaza destul de repede, in cateva ore de la deschiderea ghiseului, dar este cea mai eficienta solutie. Oricum, angajatii stau peste program in aceasta perioada, chiar daca nu le sunt platite ore suplimentare", a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax seful SPCEPS Vaslui, Dan Stefanache.

De la inceputul lunii august, numarul de pasapoarte simple eliberate de SPCEPS Vaslui depaseste zilnic 170 de documente, in conditiile in care, intr-o zi obisnuita din an, nu se emit mai mult de 50 de pasapoarte.

Reprezentantii Serviciului de Pasapoarte Vaslui sustin ca este o aglomeratie specifica acestei perioade, in care cei care muncesc peste hotare vin acasa in concedii de odihna.

Majoritatea pasapoartelor sunt emise pe numele celor care nu au implinit varsta de 14 ani si pentru care este necesar acest document, avand in vedere ca nu pot detine carte de identitate, necesara circulatiei in spatiul Uniunii Europene. De asemenea, o cerere mare de pasapoarte vine si din partea locuitorilor din Republica Moldova, care si-au redobandit in instanta cetatenia romana si acum vor sa plece la munca in strainatate. (Mediafax)

×