x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explicațiile lui Cîțu pentru demiterea unui secretar de stat la nici 24 de ore de la numire

Explicațiile lui Cîțu pentru demiterea unui secretar de stat la nici 24 de ore de la numire

09 Iul 2021   •   16:39
Explicațiile lui Cîțu pentru demiterea unui secretar de stat la nici 24 de ore de la numire
Sursa foto: Gov.ro

Este nevoie de reorganizarea Ministerului Sănătății, explică Florin Cîțu motivul pentru care l-a eliberat din funcția de secretar de stat pe Cosmin-Constantin Baciu: „Să vedem dacă îl mai susține filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuții în PNL, interne”.

„Avem nevoie de reorganizarea ministerului, pentru a avea șase secretari de stat. Pe protocol, al șaselea secretar de stat era pentru PNL. Se va rezolva problema. Am vorbit cu Ministerul Sănătății. Vom avea reorganizarea și apoi vom face numirea. În același timp trebuie să vedem dacă îl mai susține filiala pe dl. Baciu. Aici sunt alte discuții în PNL, interne”, explică Florin Cîțu.

El precizează că gestul său nu a avut motive politice.

„Nu, nu are nicio legătură (că ar fi în tabăra Orban - n.r.). Eu am spus de fiecare dată că o să pun profesioniști în aceste funcții, e adevărat - susținuți de fiiale, dar profesioniști. Ei trebuie verificați, să aibă un CV impecabil, experiență foarte bună. Aici este vorba despre protocolul pe care îl avem în coaliție”, conchide premierul.

Premierul Florin Cîțu a eliberat din funcție un secretar de stat la Ministerul Sănătății la mai puțin de 24 de ore de la numire. Executivul motiva că nu a fost respectată procedura.

×
Subiecte în articol: florin citu