x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozia de la mina Anina: Despăgubiri de 530.000 de euro

Explozia de la mina Anina: Despăgubiri de 530.000 de euro

de Violeta Fotache    |    02 Mar 2010   •   00:00

Magistraţii Tribunalului Caraş-Severin au acordat 530.000 de euro despăgubiri rudelor minerilor morţi în explozia din 14 ianuarie 2006 de la Mina Anina şi celor doi mineri supravieţuitori ai accidentului de muncă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, magistratul Rustin Ciasc, Tribunalul Caraş-Severin a admis joi, 25 februarie, în parte cererile de despăgubiri formulate de cei doi mineri care au supravieţuit exploziei şi de soţiile şi copiii celor patru mineri care au murit. Concret, victimele au solicitat despăgubiri de 6 milioane de euro şi au primit în total 530.000 de euro, distribuiţi astfel: soţiile au primit câte 100.000 de euro, doi copii au fost despăgubiţi cu câte 50.000 de euro fiecare, iar minerii supravieţuitori au primit câte 15.000 de euro. "Cei şase reclamanţi au fost scutiţi de taxa de timbru, care ar fi fost undeva cam la 8% din pretenţiile ridicate în acţiunea civilă.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara şi recurs la instanţa supremă. Dosarul a fost iniţial înregistrat în 2007 la Tribunalul Timiş, dar în urma unui conflict negativ de competenţă, speţa a ajuns spre soluţionare la Tribunalul

Caraş-Severin", ne-a mai precizat sursa citată. Despăgubirile urmează să fie plătite în solidar de Ministerul Economiei, SC Minieră Banat SA Anina şi Ministerul Muncii. În accidentul de muncă din 14 ianuarie 2006 petrecut la Mina Anina şi-au pierdut viaţa şapte mineri, alţi cinci fiind răniţi în explozia provocată de acumulări de gaze.

×
Subiecte în articol: observator