x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie: 12 persoane arse la o tarabă de mici

Explozie: 12 persoane arse la o tarabă de mici

06 Iun 2016   •   16:17
Explozie: 12 persoane arse la o tarabă de mici
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Explozia unei butelii de gaz folosită la o tarabă de mici, în zona unui târg de vechituri din zona Valea Cascadelor, din Bucureşti, s-a soldat cu rănirea a 12 persoane, opt dintre ele fiind duse la spital. Un bărbat de 72 de ani este în stare gravă, medicii spunând că victimele au arsuri pe o suprafaţă a corpului cuprinsă între 20% şi 60%. Potrivit ISU, un astfel de punct de vânzare nu are nevoie de autorizaţie de siguranţă la incendiu.

Explozia a avut loc după ce o rulotă în care se preparau mici a luat foc. În rulotă se aflau patru butelii de gaz. După izbucnirea incendiului, angajaţii au încercat să îndepărteze buteliile, însă nu au reuşit să ducă la loc sigur decât trei dintre ele, a patra explodând. Douăsprezece persoane au fost rănite în urma deflagraţiei, la faţa locului prezentându-se, pe lângă echipajele de pompieri, poliţişti de la secţiile 21 şi 25 şi echipaje de descarcerare de la SMURD.

Patru dintre victime au fost tratate la faţa locului, opt fiind duse către Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Mai multe echipaje ale Brigăzii Rutiere au fost postate de-a lungul Bulevardului Timişoara, din apropiere, pentru a fluidiza traficul şi a face posibil accesul salvatorilor. „O persoană este grav rănită, are arsuri pe 60-70% din suprafaţa corpului, are 72 de ani şi a fost transportată la Spitalul de Arşi. Celelalte persoane sunt mai puţin rănite şi sunt transportate la diferite spitale din Bucureşti”, a declarat viceprimarul sectorului 6, Adrian Enache, prezent la faţa locului. „În urma exploziei au rezultat victime cu arsuri cuprinse între 20 şi 60% din suprafaţa corporală”, a declarat şi coordo-natorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Potrivit ISU Bucureşti, punctul de vânzare de la târgul de vechituri din cartierul Militari, unde s-a produs explozia, nu se supune avizării autorizării din punctul de vedere al securităţii la incendiu. „În spatele autorulotei care servea drept punct de lucru se găseau patru butelii. Incendiul s-a produs în spatele rulotei şi a cuprins cele patru butelii. Trei dintre ele au fost scoase din zona respectivă, iar a patra a explodat. Punctul de vânzare la care s-a produs explozia nu se supune avizării autorizării din punctul de vedere al securităţii la incendiu”, au declarat repre-zentanţii instituţiei.

Incendiul care a provocat explozia în jurul orei 13:00 a fost stins de pompieri. De asemenea, organizatorii au intervenit cu stingătoare pentru lichidarea flăcărilor. Potrivit martorilor, evacuarea târgului s-a făcut fără să existe incidente.

×