x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie într-un imobil din Cisnădie. Trei persoae rănite

Explozie într-un imobil din Cisnădie. Trei persoae rănite

23 Mar 2013   •   10:00
Explozie într-un imobil din Cisnădie. Trei persoae rănite
Sursa foto: Radu Aneculaesi/Intact Images

Doi copii în vârstă de 5 şi 7 ani şi bunica acestora, din localitatea sibiană Cisnădie, au fost răniţi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o explozie produsă în imobilul în care se aflau, copiii suferind arsuri grave şi fiind transportaţi cu un avion militar la un spital din Bucureşti, informează mediafax.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Silviu Albişor, explozia nu a fost urmată de un incendiu, astfel că pompierii nu au fost solicitaţi să intervină.

"Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, astfel încât forţele ISU nu au fost solicitate să intervină. Copiii răniţi sunt doi băieţi în vârstă de 5 şi 7 ani. Cel mic a suferit arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului, iar cel mare pe 70 – 80 la sută din suprafaţa corporală", a declarat Silviu Albişor.

Potrivit acestuia, iniţial copiii au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, ulterior solicitându-se intervenţia ISU pentru transportul copiilor către aeroport, de unde au fost transportaţi cu un avion către Bucureşti. Bunica copiilor, în vârstă de 47 de ani, a suferit arsuri la mâini şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Sibiu.

Silviu Albişor a mai precizat că, cel mai probabil, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, însă reprezentanţii societăţii de furnizare a gazului urmează să stabilească cu exactitate ce s-a petrecut.

Albişor a mai afirmat că la locul incidentului zona este supravegheată de către un reprezentant al Serviciului public de pompieri voluntari din Cisnădie.

Cei doi copii răniţi în explozie au fost transportaţi la Bucureşti cu o aeronavã C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, fiind asistaţi pe timpul zborului de o echipă SMURD şi de o echipă medicală militară, a informat MApN.

 

×