x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie într-un bloc din Bacău: Două persoane, în stare gravă

Explozie într-un bloc din Bacău: Două persoane, în stare gravă

21 Dec 2010   •   10:11
Explozie într-un bloc din Bacău: Două persoane, în stare gravă

UPDATE: Explozia de la parterul unui bloc de patru etaje din municipiul Bacău s-a produs din cauza unei acumulări de gaze şi a afectat mai grav cinci apartamente, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

O comisie formată din specialişti ai companiei de gaz, ai Poliţiei şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă urmează să facă o anchetă şi să evalueze în ce măsură a fost afectată structura de rezistenţă a imobilului, în condiţiile în care deflagraţia a afectat scara A, la parter şi la etajul întâi al blocului, fiind avariate mai grav cinci apartamente, din care două au fost distruse în totalitate. 

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, în această dimineaţă, într-un bloc de patru etaje din municipiul Bacău. Pompierii s-au luptat cu flăcările timp îndelungat, reuşind, într-un final să oprească incendiul şi să elimine pericolul unei noi explozii. Prefectul judeţului, Constantin Scripăţ, a declarat că deflagraţia s-ar fi putut produce de la reţeaua de gaze.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Bacău, în primă fază au fost descoperite trei victime, care au fost transportate la Spitalul din Bacău, ultima dintre acestea fiind prinsă sub dărâmături la parterul blocului, unde a avut loc deflagraţia.

Două dintre victimele exploziei sunt în stare gravă, având politraumatisme şi arsuri de gradele doi şi trei, iar cea de-a treia victimă, o femeie, este în stare stabilă, suferind o intoxicaţie cu fum.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, Andrei Grecu, a declarat că pompierii acţionează pentru lichidarea incendiului care a urmat exploziei puternice produse la parterul unui bloc de pe strada Matei Horea, din judeţul Bacău şi pentru salvarea victimelor, anunţă Mediafax.

Explozia s-a produs la parterul blocului şi este posibil să fi fost afectată şi structura de rezistenţă, în condiţiile în care s-au dărâmat pereţii unor apartamente şi au fost avariate şi maşini parcate în faţa blocului respectiv.

"Au zburat lucruri prin perete şi pe maşinile din parcarea blocului.  A venit şi un echipaj Eon care acţionează pentru oprirea alimentării cu gaze.  Sunt doi pereţi dărâmaţi plus plafonul dintre etajul unu şi parter.  Posibil ca structura de rezistenţă a blocului să fie afectată. E important acum să găsim victimele şă să le salvăm. Colegii lucrează la scoaterea lor de sub dărâmături. Mai multe maşini au fost avariate", a declarat Andrei Grecu.

Aproximativ 20 de familii au fost evacuate. Prefectul Bacăului caută soluţii pentru cazarea temporară a persoanelor care locuiesc în acest bloc.

Locatarii spun că nu s-au făcut verificări la reţeaua de gaze, înainte de furnizarea căldurii. În plus, oamenii susţin că se simţea miros de gaze pe scara blocului de câteva săptămâni. Prefectul Bacăului a declarat că cei de la gaze nu pot face verificări din cauza instalaţiilor improvizate.

×