x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie într-un bloc din Capitală. Explozie evitată la Piteşti

Explozie într-un bloc din Capitală. Explozie evitată la Piteşti

de Mediafax    |    16 Mar 2012   •   07:04
Explozie într-un bloc din Capitală. Explozie evitată la Piteşti

O explozie s-a produs, vineri dimineata, intr-un apartament dintr-un bloc din cartierul Aparatorii Patrii, din Sectorul 4 al Capitalei, o femeie fiind dusa la spital cu arsuri pe brate, abdomen si membre, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti, Vasile Daniel.

Explozia s-a produs la etajul sapte al unui bloc din cartierul Aparatorii Patriei, fiind anuntata la numarul unic de urgenta 112 in jurul orei 5.40.

Potrivit lui Vasile Daniel, explozia a fost urmata de un incendiu scurt, acesta fiind stins de vecinii femeii pana la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.

Vasile Daniel a precizat ca in urma exploziei au fost afectate patru apartamente de la etajul sapte al blocului, fiind avariate si cateva autoturisme, din cauza caderii unor elemente din fatada blocului.

La Pitesti, locatarii unui bloc din Pitesti au fost evacuati, vineri, dupa ce pe scara imobilului s-a simtit miros de gaze. In urma interventiei pompierilor militari, un barbat de 39 de ani, gasit in stare de inconstienta in apartamentul de unde provenea mirosul de gaz, a fost dus la Spitalul Judetean de Urgenta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, locotenentul Madalina Epure, pompierii au intervenit cu o scara si au spart geamul apartamentului situat la etajul al treilea al blocului, iar in dormitorul locuintei de unde se simtea miros de gaz au gasit o butelie cu robinetul deschis si un barbat in stare de inconstienta, transmitecorespondentul MEDIAFAX.

Barbatului i-a fost administrat primul ajutor de echipa SMURD, apoi a fost preluat de catre o echipa a Serviciului de Ambulanta Arges la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, unde a inceput sa-si revina", a declarat Madalina Epure.

Potrivit sursei citate, a fost oprita scurgerea de gaz din butelie si urmeaza sa se faca cercetari pentru a vedea ce s-a intamplat. Potrivit anchetatorilor, o varianta ar fi ca barbatul ar fi intentionat sa se sinucida, deschizand butelia, o alta este cea a unei defectiuni a recipientului, dar nu este exclusa nici ipoteza ca locatarul sa fi uitat butelia deschisa.

'Alimentarea la reteaua de gaz a blocului nu a fost oprita, deoarece nu a fost cazul', a mai declarat purtatorul de cuvant al ISU Arges.

×