x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la combinatul Mechel din Târgovişte: Un muncitor a fost rănit

Explozie la combinatul Mechel din Târgovişte: Un muncitor a fost rănit

26 Noi 2012   •   12:21
Explozie la combinatul Mechel din Târgovişte: Un muncitor a fost rănit

Un muncitor al combinatului Mechel din Târgovişte a fost rănit, luni, în urma unei explozii produse la un turn de răcire al fabricii, la faţa locului ajungând mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit reprezentanţilor ISU Dâmboviţa, primele date arată că explozia a avut loc la o conductă de oxigen a unui turn de răcire al combinatului, deflagraţia nefiind urmată de incendiu. Muncitorul rănit la Mechel lucra ca sudor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Elena Ionescu, a declarat că bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a suferit arsuri de gradele 2 şi 3 pe 80% din suprafaţa corpului. Fiind într-o stare gravă, medicii din Târgovişte au hotărât să trimită pacientul la Spitalul de Arşi din Capitală.

Explozia, care nu a fost urmată şi de incendiu, a avut loc în aer liber, lângă un turn de răcire, la Oţelăria Electrică 2 din cadrul Mechel Târgovişte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Eduard Ţelea, a declarat că nu se ştie deocamdată ce a produs deflagraţia, dar este posibil ca aceasta să fi pornit de la un tub de oxigen.

Incidentul a fost anunţat la 112 de către un coleg al muncitorului rănit.

Cercetări în acest caz va face şi ITM fiind vorba de un accident de muncă.

×
Subiecte în articol: explozie combinatul mechel