x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la mina Petrila: Doi mineri au suferit arsuri pe 40, respectiv 60 la sută din suprafaţa corpului

Explozie la mina Petrila: Doi mineri au suferit arsuri pe 40, respectiv 60 la sută din suprafaţa corpului

18 Iun 2012   •   10:48
Explozie la mina Petrila: Doi mineri au suferit arsuri pe 40, respectiv 60 la sută din suprafaţa corpului

Doi mineri au fost raniti in urma unei explozii care a avut loc la Mina Petrila. Cei doi mineri, de 40 si respectiv 43 de ani, au fost transportati la spital. Unul dintre raniti are arsuri pe 60% din corp, iar al doilea pe 40% din suprafata corpului, potrivit directorului SMURD Hunedoara, Petre Marginean.

Cei doi angajati ai Minei Petrila raniti in subteran vor fi transportati de la Spitalul de Urgenta din Petrosani la o alta unitate medicala, cel mai probabil la Spitalul de Arsi din Bucuresti. La aceasta ora, minerii se afla in sala de operatie, unde li se curata ranile.

Doua elicoptere sunt asteptate la spitalul din Petrosani.

Medicii afirma ca ranitii sunt Danut Codreanu, de 43 de ani, sef de brigada, care are arsuri pe o suprafata mai mare, si Catalin Serban, 40 de ani, adjunct sef de sector.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, doua ambulante au fost solicitate, luni, la Mina Petrila, pentru a acorda ingrijiri medicale si a transporta la spital doua persoane care au fost "oparite in subteran".

Angajati ai Minei Petrila au declarat, pentru Mediafax, ca cele doua persoane accidentate sunt doi sondori care faceau lucrari la un loc de munca si care au fost opariti cu apa fierbinte provenita din gaurile de sonda pe care ei le faceau.

×