x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la un liceu din Ploieşti: Cinci elevi au fost răniţi

Explozie la un liceu din Ploieşti: Cinci elevi au fost răniţi

11 Ian 2011   •   09:28

VIDEO - Cinci elevi ai Liceului Auto din Ploieşti au fost răniţi, în această dimineaţă, după ce o sobă a explodat într-o sală de clasă, victimele fiind transportate la spital de mai multe ambulanţe.

Primele informaţii furnizate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova arată că soba, construită din plăci de teracotă şi care funcţionează cu gaz, a explodat după ce în interiorul acesteia s-a produs o acumulare de gaze ca urmare a faptului că unii elevi s-au jucat deschizând şi închizând robinetul de gaz.

În urma deflagraţiei, care nu a fost urmată de incendiu, cinci elevi de clasa a X-a au fost răniţi, anunţă Mediafax. Doi dintre ei au fost preluaţi de ambulanţe SMURD, iar ceilalţi trei de Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

Toate cele cinci victime au fost duse la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt investigaţi medical. Primele informaţii oferite de cadrele medicale arată că starea celor cinci adolescenţi nu este gravă.

Conform şefului Inspectoratului Şcolar Prahova, Gheorghe Borovină, clădirea în care s-a produs explozia aparţine Liceului Auto din Ploieşti, care funcţionează în două imobile diferite, unul dintre ele foarte vechi, unde încălzirea se face exclusiv cu sobe alimentate cu gaz.

În momentul deflagraţiei elevii erau singuri în clasă, aşteptând profesorul pentru a începe ora de curs.

La faţa locului se află poliţişti şi reprezentanţi ai ISU, dar şi reprezentanţi ai Distrigaz, pentru a stabili cauza deflagraţiei.

×