x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Explozie la un spital din Târgu Mureş: infirmieră rănită în urma unei acumulări de gaze

Explozie la un spital din Târgu Mureş: infirmieră rănită în urma unei acumulări de gaze

02 Iun 2014   •   10:27
Explozie la un spital din Târgu Mureş: infirmieră rănită în urma unei acumulări de gaze

O infirmieră de la Clinica Infecţioase II din Târgu Mureş a suferit un hematom în zona capului după ce a fost lovită de o bucată de ceramică desprinsă din soba de teracotă pe care încerca să o aprindă, din cauza unei explozii produse de o acumulare de gaze.

"Explozia s-a produs la o sobă de teracotă, pe gaz, dintr-un salon cu patru pacienţi de la Clinica Infecţioase II din Târgu Mureş, în momentul în care o infirmieră a vrut să aprindă focul. Cauza o reprezintă o acumulare de gaz, care nu a fost mare, şi o manevră greşită. Robinetul de gaz a fost atins accidental de cineva şi s-a produs acea acumulare de gaz, care a generat explozia. Infirmiera are un hematon, după ce a fost atinsă de materiale din sobă, a fost lovită la cap. Nu a suferit arsuri", a declarat luni căpitanul Cristian Mureşan de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mureş.

ISU Mureş a anunţat că infirmiera a fost preluată de un echipaj SMURD şi dusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, starea acesteia fiind bună. ISU Mureş a intervenit la faţa locului cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, iar cei patru pacienţi care se aflau în momentul exploziei în salon au fost evacuaţi şi cazaţi în alt salon.

Incidentul s-a produs duminică seară, în jurul orei 22.30.

×