x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EXPLOZII PETRILA/Minerii vor fi testaţi la poligraf

EXPLOZII PETRILA/Minerii vor fi testaţi la poligraf

de Monalise Hihn    |    13 Mar 2009   •   00:00

Opt angajaţi de la lămpăria Minei Petrila vor fi duşi la testul cu detectorul de minciuni.



Ei sunt cercetaţi pentru favorizarea infractorului în cazul dispariţiei unui aparat care măsoară gazele din subteran, aparat recuperat din mină şi care ar putea fi o probă în cazul exploziilor de la 15 noiembrie 2008 şi soldate cu moartea a 13 mineri.  Decizia anchetatorilor este justificată de faptul că pe timpul audierilor declaraţiile acestora au fost contradictorii.

"Cel puţin un angajat a minţit în timpul anchetei, pentru că se bat cap în cap declaraţiile", a declarat ieri Alexandru Scafariu, adjunctul comandantului Poliţiei Petrila.

Potrivit anchetatorilor, testul poligraf este necesar pentru a stabili dacă cei opt angajaţi sunt vinovaţi în acest caz, iar în funcţie de rezultat, poliţiştii vor putea face şi încadrarea juridică a faptei.

Formalităţile ar putea dura însă câteva luni, pe motiv că într-o zi pot fi testate cel mult două persoane, iar programările sunt deja făcute pe mai multe luni.

Anchetatorii spuneau că aparatul dispărut are o memorie internă, care reţine datele dintr-o perioadă de 30 de zile, probe care ar putea cântări greu în stabilirea vinovăţiei celor responsabili pentru tragedie, fiindcă verificarea acestuia ar fi arătat care au fost concentraţiile din subteran, de la locul exploziilor, din ultimele 30 de zile.

×
Subiecte în articol: observator