x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Omar Hayssam a fost transferat în Romania dintr-o închisoare din Irak! Ce declară directorul SANA, agenţia oficială de presă a Siriei

Omar Hayssam a fost transferat în Romania dintr-o închisoare din Irak! Ce declară directorul SANA, agenţia oficială de presă a Siriei

24 Iul 2013   •   10:38
Omar Hayssam a fost transferat în Romania dintr-o închisoare din Irak! Ce declară directorul SANA, agenţia oficială de presă a Siriei
Sursa foto: Christian Silva/INTACT IMAGES

Aducerea lui Omar Hayssam în România a fost ştirea-bombă a zilei de vineri. Dis-de-dimineaţă, Administraţia Prezidenţială a publicat pe site un comunicat prin care informa că cel mai căutat om din România, găsit vinovat de justiţie pentru răpirea în 2005 la Bagdad a jurnaliştilor Sorin Mişcoci, Ovidiu Ohanesian şi Marie Jeanne Ion, a fost adus în ţară şi predat Poliţiei pentru a fi încarcerat. Au urmat declaraţii contradictorii ale preşedintelui Traian Băsescu şi cele ale premierului Victor Ponta, fiecare având propria versiunea cu privire la operaţiunea de repatriere a lui Omar Hayssam.

Vocea Rusiei, care citează o declaraţie a directorului SANA, agenţia oficială de presă a Siriei, Ahmed Daua, susţine că Omar Hayssam ar fi fost adus în Romania din Irak, unde era deţinut într-o închisoare.

"Siria nu are nicio legătură cu persoana şi soarta acestui terorist. Din informaţiile pe care le am, el era ţinut la o închisoare din Irak şi de acolo a fost transferat în România", a declarat Daua.

Pe de altă parte, Vocea Rusiei a luat legătura şi cu generalul Hasan Hasan din cadrul forţelor armate siriene:

Vocea Rusiei: Domnule general, în România se discută intens pe marginea aducerii teroristului Omar Haysam. Am vrea să ştim dacă a fost încarcerat în Siria, care au fost acuzaţiile şi dacă a fost predat autorităţilor române.

Hasan Hasan: Suntem întotdeauna deschişi să cooperăm cu alte state în domeniul luptei cu terorismul. Dacă o asemenea predare ar fi avut loc, am fi ştiut despre acest lucru. În cazul teroristului român nu am o asemenea informaţie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastră despre existenţa lui Omar Haysam.








×