x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Expoziţii speciale la Muzeul Ţăranului Român

Expoziţii speciale la Muzeul Ţăranului Român

de Luminita Ciobanu    |    15 Mai 2013   •   17:47

Muzeul Naţional al Ţăranului Român împreună cu Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti şi Muzeul de Artă din Timişoara organizează o serie de evenimente expoziţionale ce se desfăşoară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, de la 17 mai până în 23 iunie. Expoziţiile pot fi vizitate de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00,  fiind organizate în sălile Irina Nicolau, Oaspeţi şi Foaier. De asemenea, astfel de evenimente culturale au loc şi la Palatul Mogosoaia, din 20 mai până în 30 iunie, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00, în sala Holul cu mozaic.

Sâmbătă, 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român poate fi vizitată expoziţia permanentă şi fiind deschise expoziţiile temporare, cu intrare liberă, în intervalul 10:00 - 20:00.

În curtea Muzeului şi la Clubul Ţăranului, între orele 20:00 şi 23:00, se vorbeşte, se găteşte, se cântă şi se aude... aromâneşte.

Prin urmare, între orele 10:00 şi 20:00, poate fi vizitată  expoziţia ORAVITZAN, deschisă în sălile Irina Nicolau, Oaspeţi şi Foaier. Trebuie spus că Silviu Oravitzan, născut în 1941, la Ciclova Montană, judeţul Caraş-Severin, a acumulat la palmaresul sau artistic, în ultimii 35 de ani, participări expoziţionale internaţionale şi naţionale de mare prestigiu. Opera sa a fost răspândită în nenumărate colecţii muzeale şi private din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, România, Suedia, Austria şi Italia. Între orele 16:30 – 17:30, la Sala de Oaspeţi, în  adrul expoziţiei ORAVITZAN, Fonetic Quintet va vsusţine un recital de cameră.

Pe de altă parte, între orele 10:00 şi 23:00, cei pasionaţi de arta fotografică  şI de tradiţii sunt invitaţi la expoziţia de fotografie “Aromânii”, la Sala Acvariu.  În curtea interioară a Muzeului, între orele 20:00 şi 23:00 vizitatorii vor putea descoperi din tradinţiile armâneşti, ascultând muzică tradiţională în interetarea Grupului vocal bărbătesc aromânesc “Boatsea Pindului” şi Taraful Ionel Tudorache.


×
Subiecte în articol: muzeul ţăranului român