x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Extinderea Palatului Victoria, intr-o nouă variantă

Extinderea Palatului Victoria, intr-o nouă variantă

de Dorian Cobuz    |    Alexandru Boariu    |    06 Iul 2007   •   00:00

"Costurile totale pentru consolidarea şi modernizarea Palatului Victoria au fost evaluate la 32,1 milioane de euro", au declarat ieri pentru Mediafax surse oficiale.

Noutatea pe care o aduce această ştire este aceea că Secretariatul General al Guvernului, după ce a schimbat regulile concursului pentru acest proiect costisitor (pentru consolidarea tuturor blocurilor afectate, guvernul a alocat doar 10 milioane de euro), anunţă acum alte cifre, alte termene şi alte condiţii. Astfel, după ce iniţial Executivul anunţase că va construi un nou palat, care va costa 40 de milioane de euro, acum precizează că "proiectul va incepe cu lucrările de consolidare a imobilului vechi, pentru care costurile au fost evaluate la 14,2 milioane de euro şi va continua cu modernizarea Palatului, care va necesita alte fonduri estimate la 17,8 milioane de euro".

Jurnalul Naţional a relatat pe larg neregulile in organizarea concursului, ale cărui condiţii au fost schimbate chiar in cursul derulării procedurii de selecţie a proiectului, dar şi despre caracterul suspect al stabilirii sumelor necesare.

×
Subiecte în articol: observator