x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fabrica de bani Apostu: OMV, Carrefour, Dedeman şi Baumax o aveau pe soţia primarului din Cluj pe statul de plată

Fabrica de bani Apostu: OMV, Carrefour, Dedeman şi Baumax o aveau pe soţia primarului din Cluj pe statul de plată

de Mediafax    |    18 Noi 2011   •   14:59
Fabrica de bani Apostu: OMV, Carrefour, Dedeman şi Baumax o aveau pe soţia primarului din Cluj pe statul de plată

Companiile care apar cu initiale in motivarea Curtii de Apel Cluj de arestare a lui Sorin Apostu si care figureaza ca si clienti ai cabinetului de avocatura al Monicai Apostu, dar si ai firmei de consultanta a socrului primarului sunt OMV Petrom, Carrefour, Dedeman si Baumax, spun surse judiciare.

Astfel, potrivit surselor judiciare citate, sotia edilului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, ar fi primit bani de la OMV Petrom Romania, SC Carrefour, Romania, Dedeman si Baumax, care au intrat pe piata clujeana si care aveau nevoie de diverse autorizatii si avize de la Primaria Cluj-Napoca, atat prin cabinetul sau de avocatura, cat si prin intermediul firmei tatalui sau.

In motivarea deciziei magistratilor Curtii de Apel Cluj, care au dispus arestarea preventiva a primarului Sorin Apostu, procurorii DNA considera "cel putin bizar ca marile societati care au intrat pe piata clujeana: O., C., B. si D. au avut brusc nevoie "de consultanta juridica" din partea sotiei primarului, invinuita Apostu Monica".

"Astfel, din fisa fiscala 394 depusa de invinuita Apostu Monica la organele fiscale rezulta ca in perioada 2008-2011 aceasta a incasat sume de bani de la societatile D. (societate care in cursul anului 2010 a obtinut de la Primaria municipiului Cluj-Napoca autorizatia de construire, in acest an fiind inaugurat un mare complex comercial al acestei firme), V. C. SRL Galati (dezvoltator imobiliar care a obtinut de la Primaria municipiului Cluj- Napoca autorizatii de construire) si A.C. (un alt dezvoltator imobiliar)", se arata in motivare.

De asemenea, in document se arata faptul ca investigatiile au relevat ca utilizarea cabinetului de avocatura al Monicai Apostu "a reprezentat o varianta noua utilizata de inculpatul Apostu Sorin pentru mascarea folosului ilicit".

"Anterior, Sorin Apostu infiintase societatea comerciala T., cu sediul la domiciliul sau din Cluj-Napoca, avand ca unic asociat pe numitul Stanescu Vasile, tatal invinuitei Apostu Monica, societate la care invinuita avea calitatea de jurist. De remarcat este faptul ca, potrivit datelor financiare comunicate de societate la organele fiscale, singurii clienti ai firmei au fost societatile O.P. Romania, SC C. Romania SA, M. F. P., firme care, in perioada 2008-2009, au virat, lunar, sume de bani in conturile societatii T. Aceste plati, totalizand 200.000 de lei, au coincis calendaristic cu perioada in care au intrat pe piata clujeana O., cu infiintarea a patru statii de vanzare carburanti, iar C., cu deschiderea primului hipermarket, pentru care au fost necesare eliberarea de avize si autorizatii din partea Primariei municipiului Cluj-Napoca. Toate aceste relatii vin sa intareasca suspiciunile de coruptie care exista in ce priveste modul de exercitare a functiei de catre inculpatul Apostu Sorin, fiind cel putin bizar ca marile societati care au intrat pe piata clujeana, O., C., D si B. au avut brusc nevoie "de consultanta juridica" din partea sotiei primarului, invinuita Apostu Monica", se arata in motivare.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si directorul general al Brantner Romania, Calin Stoia, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in noaptea de 10 spre 11 noiembrie, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar.

×