x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facturile la blocurile reabilitate, mult mai mici

Facturile la blocurile reabilitate, mult mai mici

de Monica Andrei Capatos    |    20 Aug 2009   •   00:00

Peste 4.000 de familii din Sectorul 1 al Capitalei vor plăti la jumătate facturile pentru consum de agent termic, blocurile în care locuiesc fiind reabilitate termic de administraţia locală.

Cu alte cuvinte, o veste bună pe timp de criză. Locatarii celor 81 de blocuri care se află în plin proces de reabilitare termică nu au plătit nici un leu pentru aceste lucrări, după ce Primăria Sectorului 1 a preluat în anul 2007 partea lor de cheltuieli. Dintre imobilele aflate în lucru, 17 au fost deja finalizate, restul urmând să fie gata până la începutul lunii octombrie.

"Nu facem altceva decât să protejăm bugetele familiilor. Puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut, spre acest sfârşit de an, iar propunerile de majorare a facturilor pentru furnizarea de agent termic vor afecta bugetele celor care locuiesc la bloc în sezonul rece 2009-2010. Nu şi în cazul locatarilor din blocurile reabilitate termic, unde facturile pentru consumul de căldură vor cunoaşte o scădere consistentă", a precizat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

El verifică în permanenţă stadiul lucrărilor pentru a se asigura că sunt respectate graficul de lucru şi soluţia tehnică impusă de proiectant. De asemenea, pe parcursul lucrărilor de reabilitare termică, locatarii sunt consultaţi cu privire la variantele cromatice pentru faţadele blocului, o dată ce reabilitarea va fi finalizată.

×
Subiecte în articol: observator