x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Facultatea de Drept a refuzat să se pronunţe asupra acuzaţiei de plagiat: Nu avem această atribuţie

Facultatea de Drept a refuzat să se pronunţe asupra acuzaţiei de plagiat: Nu avem această atribuţie

20 Iul 2012   •   10:54

Consiliul Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti a refuzat cerera rectoratului de a implica facultatea in scandalul plagiatului, argumentul fiind ca 'niciuna dintre reglementarile in vigoare nu confera acestei facultati vreo atributie care sa ii permita sa initieze ori sa procedeze la cercetarea unor acuzatii referitoare la plagiat'.

Reproducem mai jos comunicatul integral:

'Urmare scrisorii Rectorului Universitatii din Bucuresti nr. 9398 din 20 iunie 2012, prin intermediul careia s-a solicitat sa se transmita "punctul de vedere al facultatii referitor la acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat elaborate de dl. Victor Ponta", Consiliul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti s-a intrunit in sedinta extraordinara in ziua de 27 iunie 2012 si a hotarat urmatoarele:

In decursul indelungatei sale istorii, pozitia Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti a fost si ramane constanta in sensul ca nerespectarea bunei conduite in activitatea de cercetare stiintifica reprezinta o abatere grava si intolerabila. Exista reglementari care obliga organele statului abilitate prin lege sa cerceteze cu atentie si profesionalism, pe baza de probe, orice acuzatie de plagiat si, daca este cazul, sa aplice fara ezitare sanctiunile prevazute de acele reglementari fata de persoanele care se fac vinovate de comiterea ori favorizarea nerespectarii bunei conduite in cercetarea stiintifica. Consiliul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti constata ca niciuna dintre reglementarile in vigoare nu confera acestei facultati vreo atributie care sa ii permita sa initieze ori sa procedeze la cercetarea unor acuzatii referitoare la plagiat. Organele abilitate ale statului trebuie sa isi indeplineasca indatoririle si, deoarece Romania este stat de drept [art. 1 alin. (3) din Constitutie], procesul de aplicare a legii nu poate fi dublat de catre alte entitati statale'.

×