Mai mulţi funcţionari din Gorj au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu pentru fapte de corupţie. Printre ei se află fostul subprefect, Lelioara Deaconu, soţul acesteia, Nicolae Deaconu, avocat, membrul Corpului de Control al Prefecturii Gorj, Ştefan Burghici, şi fosta şefă a Serviciului de Legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu.
Procurorii anticorupţie din Târgu-Jiu au finalizat dosarul în care fostul subprefect Lelioara Deaconu şi alţi funcţionari ai statului erau cercetaţi de corupţie. Anchetatorii îi acuză pe funcţionari de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale, fals intelectual şi uz de fals, fals în declaraţii şi evaziune fiscală. Pentru şefa serviciului de legalitate din cadrul Prefecturii Gorj, Ioana Călinescu, procurorii au reţinut şi infracţiunea de conflict de interese, întrucât ca membră în comisia de aplicare a fondului funciar şi angajat care trebuia să verifice legalitatea actelor, i-a acordat fiului său, Florin Marian Negrea, expert în cadrul Ministerului Muncii, mai multe suprafeţe de teren în mod ilegal.Conform actului de acuzare al DNA, totul s-a petrecut în perioada 2002 - 2007 când subprefectul Lelioara Deaconu a obţinut illegal mai multe suprafeţe de teren pentru familia sa şi pentru familia subalternei sale, Ioana Călinescu, şefa Serviciului de Legalitate din cadrul prefecturii Gorj.
Pentru unii se poate!
Folosindu-se de funcţia de subprefect, Lelioara Deaconescu i-a determinat pe angajaţi ai Primăriei Turceni, Târgu Jiu şi Prefecturii Gorj să întocmească documente false sau incomplete, în baza cărora a fost reconstituit dreptul de proprietate pentru soţul acesteia, avocatul Nicolae Deaconu, cât şi pentru fiul Ioanei Călinescu, respectiv Florin Marian Negrea, expert în cadrul Ministerului Muncii. Suprafeţele de teren primite de cele două familii Deaconu şi Călinescu au fost retrocedate în Târgu-Jiu, şi au o valoare de 90.755 de euro.
Familia Deaconu a solicitat teren la Turceni, însă a primit la Târgu Jiu, iar Călinescu a cerut pământ la Scoarţa, dar a beneficiat de el la Târgu Jiu. Pentru a se benficia de aceste terenuri, Primăria Târgu-Jiu a facilitat trecerea unor terenuri din proprietatea publică în cea privată. De precizat că avocatul Deaconu, fost judecător, a şi vândut terenul primit, contra sumei de 25.000 de euro, însă a declarat un preţ nereal în faţa notarului şi s-a sustras de la plata impozitului pe tranzacţiile imobiliare.