x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia de polonezi, rătăcită în Munţii Latoriţei, a fost găsită de echipele de salvare

Familia de polonezi, rătăcită în Munţii Latoriţei, a fost găsită de echipele de salvare

22 Iul 2011   •   05:32
Familia de polonezi, rătăcită în Munţii Latoriţei, a fost găsită de echipele de salvare

O familie de polonezi s-a ratacit, noaptea trecuta, in muntii Latoritei din judetul Valcea. Doi adulti si copilul lor de cinci ani au vrut sa urce pe varful Fratosteanu la aproximativ 2.000 de metri altitudine cu masina. Cei trei au alunecat si au ajuns pe marginea unei prapastii.

UPDATE 10:35 - Familia de polonezi a fost recuperata de echipele de salvare. Starea de sanatate a celor trei este buna, potrivit purtatorului de cuvant al ISU Valcea, capitan Catalin Iordache. "Familia de polonezi a fost gasita in zona Lacului Petrimanu. Erau in masina intr-o stare buna de sanatate. Din cate am inteles s-au abatut la un moment dat de pe soseaua asfaltata si au luat-o pe un drum forestier, urcand pe masivul Fratosteanu, ajungand in zona lacului Petrimanu din Muntii Latoritei", a precizat Iordache, potrivit Agerpres.

Jandarmii si salvamontistii montani valceni au plecat, in aceasta dimineata, in cautarea celor trei turisti polonezi. Ei se afla intr-o zona foarte accidentata, unde este vant puternic si ceata, iar temperatura atinge 4-5 grade Celsius.

"Joi seara am primit un apel de urgenta prin 112 prin care am fost anuntati ca o familie de polonezi, doi adulti si un copil de 5 ani, s-a ratacit pe Transalpina la peste 2.000 m. Acestia plecasera cu autoturismul din Ranca spre Voineasa. Din cauza cetii si a GPS-ului au ratacit drumul. O echipa de jandarmi i-a cautat toata noaptea, iar spre dimineata s-au alaturat angajati ai Salvamont si rangers de la Administratia Parcului National Parang. Cautarile continua si la aceasta ora", a declarat capitan Catalin Iordache, purtatorul de cuvant al ISU Valcea.

Intre Ranca si Voineasa sunt aproximativ 35 de km, iar mai mult de 20 de km din aceasta sosea se afla la o altitudine de 2.000 m. Soseaua a fost data in folosinta incepand cu acest an, iar foarte multi turisti o tranziteaza dinspre statiunea gorjeana Ranca si statiunea valceana Voineasa.

Stire in curs de actualizare

×