x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia Garoafă a fost ucisă cu acelaşi cuţit!

Familia Garoafă a fost ucisă cu acelaşi cuţit!

de Paula Anastasia Tudor    |    12 Ian 2011   •   16:54
Familia Garoafă a fost ucisă cu acelaşi cuţit!

În cazul ciudatelor crime de la Cernavodă, când lucrurile par a se simplifica, de fapt se complică tot mai tare. Pentru anchetatori, dublul asasinat pare un caz simplu, atâta vreme cât autorul nu şi-a schimbat mărturia până acum. Ce a declarat în seara reţinerii lui (5 ianuarie) în faţa poliţiştilor a susţinut şi în faţa apărătorului din oficiu, şi în faţa instanţei, la mandatul de arestare preventivă, şi în faţa avocatului ales. Ba mai mult, marţi, 11 ianuarie, a recunoscut, cerându-şi iertare, şi în faţa familiei lui, care nu putea crede că el este autorul dublului asasinat, după cum ne-a declarat procurorul de caz Matei Dragomir.

În acelaşi timp însă, desfăşurarea reală a ororilor petrecute în casa familiei Garoafă se complică, deoarece Giani, cu toată sinceritatea lui, pare să mintă în legătură cu arma sau armele crimei. Acesta susţine că fiecare dintre victime a fost ucisă cu alt cuţit, însă din raportul medico-legal de necropsie reiese că pe corpul celor doi soţi Garoafă sunt prezente “leziuni de violenţă prin lovire cu corpuri dure, dintre care unele tăietoare-înţepătoare, posibil cuţit, cu dimensiunea lamei de 2,5 cm şi 10 cm lungime, cu o singură lamă tăietoare”.

Procurorul încă mai caută, după povestirile lui Giani, două cuţite... “Am găsit un posibil cuţit la groapa de gunoi a oraşului Cernavodă, acum este analizat. Îl căutăm şi pe celălalt”, ne-a declarat procurorul Matei Dragomir. Tot la laboratorul de analiză criminalistică sunt şi celelalte probe prelevate de la locul faptei, adică “foarte multe amprente ridicate din casa familiei Garoafă”, după cum ne-a explicat procurorul.

Există vreo legătură cauzală între dublul asasinat şi uciderea prin înec a Gabrielei? Giani Deli-Iorga continuă să susţină că a vorbit cu Bogdan Mitu doar luni dimineaţa până-n ora 8:30 (însă listingul convorbirilor nu a intrat încă în posesia anchetatorilor), după care a pornit spre casa familiei Garoafă. Aici, fiind atacat de bătrân, Giani spune că a intrat într-o stare de nervozitate excesivă, pe care acum nu şi-o poate explica. În aceeaşi stare a atacat-o şi pe femeie, cu care s-a luptat mai mult, după cum indică numărul şi poziţia leziunilor de pe corpul acesteia. Conform declaraţiilor lui, cu alt cuţit. Conform raportului medico-legal însă, cu acelaşi! În ambele cazuri, loviturile au fost multiple, însă cele care au condus la deces sunt loviturile aplicate în zona gâtului, nu celelalte. Explicaţia faptului că femeia a fost găsită cu pantalonii căzuţi a fost felul în care criminalul a târât-o, luând-o de subţiori, până la şifonierul în care a ascuns-o.

O dată cu telefonul mobil luat de pe masă, autorul a furat din casa familiei Garoafă şi o bluză de trening, ca să ascundă petele de sânge de pe hainele lui. Ulterior, a aruncat această bluză tot într-o ghenă de gunoi, însă nu în aceeaşi în care a abandonat mănuşile şi cuţitul (sau cuţitele, conform variantei lui).

Cercetări se fac şi în privinţa lui Bogdan Mitu, cel care, conform declaraţiilor martorilor, după ce şi-a înecat soţia, s-ar fi sinucis şi el tot prin înec. Ieri, căutările cu scafandri în acea zonă a canalului Dunăre – Marea Neagră au fost reluate, însă fără nici un rezultat. “Bogdan Mitu este dat în UG (urmărire naţională - n.r.), aceasta este procedura”, ne-a explicat procurorul, care a subliniat că în acest moment al anchetei totul este posibil şi nimic nu este exclus.

×