x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Familia româncei decedate la Roma va reclama spitalul unde a fost internată

Familia româncei decedate la Roma va reclama spitalul unde a fost internată

17 Oct 2010   •   00:00

Familia româncei care a murit după ce a fost agresată într-o staţie de metrou din Roma intenţionează să depună plângere împotriva spitalului unde aceasta a fost internată la terapie intensivă, acuzând că aceasta a fost dezintubată prematur, informează La Repubblica în ediţia online.

"Cred că spitalul are o parte de responsabilitate. Nu suntem convinşi în legătură cu modul în care au acţionat medicii. Iniţial erau zâmbitori şi ne-au spus că Maricica îşi va reveni, au scos-o din coma artificială, iar apoi s-a întâmplat tragedia. Ea începuse să se mişte. Şi-a mişcat braţul, apoi şi corpul. Iar după două zile, bucuria noastră a luat sfârşit. De ce nu şi-au dat seama că era încă în stare gravă? De ce au dezintubat-o? După ce va trece toată această dramă, vom depune o plângere. Soţia mea aşteaptă un copil, a fost la Spitalul Casilino de două ori, acum mi-e teamă şi pentru ea", declară fratele româncei, citat de La Repubblica.

Referitor la scuzele prezentate de familia agresorului Alessio Burtone, Adrian, soţul româncei, a răspuns: "Nu există scuze pentru a opri durerea care este prea puternică. Acel băiat trebuie să meargă la închisoare pentru că Maricica nu mai este printre noi".

"Ea este moartă, iar agresorul este în arest la domiciliu; trebuie să fie condamnat la închisoare pe viaţă. Scuzele nu folosesc la nimic. Eu nu ştiu nimic, nu mă uit la ştiri că îmi fac rău. Dar ce ne vom face acum fără ea? Ce va face copilul ei?", adaugă şi fratele femeii.

"Copilul este în România cu alte rude şi nu ştie nimic. Este prea mic, dar va trebui să crească fără mamă", subliniază fratele româncei.

Întrebat dacă îl vor ierta pe autorul agresiunii, fratele româncei a răspuns plângând: "A distrus totul acel băiat. A distrus familia noastră, pentru că toate rudele din România sunt disperate, a distrus şi familia lui, obligată să treacă prin această tragedie".

Românca Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a murit vineri seara, la Spitalul Casilino din Roma, în urma rănilor suferite după ce a fost agresată, pe 8 octombrie, de italianul Alessio Burtone, în staţia de metrou Anagnina.

Procurorii au cerut transferul la închisoare al italianului în vârstă de 20 de ani, care în prezent este în arest la domiciliu. El va fi acuzat de omor prin imprudenţă şi riscă până la 18 ani de închisoare. "Mi-e frică să merg la închisoare. Nu am vrut să fac rău şi să provoc moartea nimănui. Regret profind ce am făcut", a declarat Alessio Burtone.

"Este corect ca acel om să meargă la închisoare, pentru că durerea noastră este imensă, iar Maricica nu mai este", au comunicat rudele româncei.

Autopsia româncei va fi efectuată luni, pentru a se stabili cauza morţii şi motivul pentru care starea ei se înrăutăţise brusc. Înmormântarea româncei va avea loc în România, iar primarul Romei, Gianni Alemanno, a anunţat că Municipalitatea se va constitui în parte civilă şi va suporta costurile înmormântării şi transportării corpului neînsufleţit în România.

×