x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fără divergenţe la Codul Educaţiei

Fără divergenţe la Codul Educaţiei

28 Aug 2009   •   00:00

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, i-a prezentat joi seara premierului Emil Boc detalii legate de Codul Educaţiei, susţinând că nu sunt divergenţe şi că multe dintre probleme au fost clarificate.



Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că ministrul Educaţiei a adus Codul în şedinţa de miercuri a Guvernului pentru a-l prezenta premierului Emil Boc, care l-a citit "de ieri până astăzi" şi a avut unele obiecţii pe care a dorit să le clarifice.

Premierul Emil Boc l-a convocat joi seara, la Palatul Victoria, pe ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru a discuta despre legile de reformă în domeniu, după ce anterior a avut o discuţie şi cu şeful Comisiei prezidenţiale pentru legile Educaţiei, Mircea Miclea.

Potrivit unor surse oficiale, şeful Guvernului a avut anterior şi o discuţie cu şeful Comisiei prezidenţiale pentru elaborarea legilor în Educaţie, Mircea Miclea.

Premierul a anunţat, în urmă cu o săptămână, că va coordona o comisie care îi va pune faţă în faţă pe ministrul Educaţiei cu preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie şi experţii acestora, în vederea găsirii unor soluţii comune pentru pachetul de legi în domeniul Educaţiei.

El a spus că a analizat Codul educaţiei propus de ministrul Andronescu şi acest document conţine unele lucruri bune, dar că nu respectă unele prevederi, precum depolitizarea sau descentralizarea sistemului de învăţământ, prevăzute de Pactul pentru Educaţie, pe care coaliţia de guvernământ s-a angajat să îl respecte în programul de guvernare.

×
Subiecte în articol: observator