x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Fasolica, înlocuită cu friptură şi cârnaţi, de 1 Decembrie

Fasolica, înlocuită cu friptură şi cârnaţi, de 1 Decembrie

27 Noi 2011   •   21:00

Autoritatile din Alba vor pregati aproape 7.000 de portii de friptura si carnati, care vor fi impartite gratuit, alaturi de un pahar cu vin, de 1 De­cembrie, participantilor la mani­fes­tarile organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, transmite corespondentul Mediafax. Man­ca­rea va fi pregatita incepand de maine in bucataria unui hotel din Alba Iulia, iar apoi, in 1 Decembrie, va fi distribuita din corturi amplasate pe Platoul Romanilor, in zona in care se desfasoara cele mai multe dintre ma­ni­festarile dedicate Zilei Na­ti­o­na­le a Romaniei. Prefectul de Alba, Stefan Bardan, a declarat sambata ca masa populara nu trebuie conside­ra­ta o 'pomana electorala', ci o do­va­da de ospitalitate din partea organi­za­torilor pentru cei care vin la Alba Iulia. 'Aceasta asa-numita masa po­pulara este in special pentru cei veniti din alta parte la Alba Iulia, oamenii care vin de la sute sau mii de kilometri', a spus Bardan.

Guvernul Romaniei a alocat, in acest an, pentru manifestarile de la Alba Iulia dedicate Zilei Nationale, 800.000 de lei, jumatate din suma fiind primita de Prefectura Alba, iar cea­lalta jumatate, de administratia lo­cala din Alba Iulia. Autoritatile lo­ca­le au finalizat inca de saptamana tre­cuta programul manifestarilor de­di­ca­te Zilei Nationale a Romaniei, care vor avea loc la Alba Iulia, intre 23 noiembrie si 2 decembrie.

Ziua Ro­ma­niei va dura astfel zece zile, timp in care se vor succeda mai multe eve­nimente culturale, sportive, stiin­ti­fi­ce, dar si concerte de muzica pop, rock, muzica clasica, jazz, co­linde sau folclor. De asemenea, in 1 De­cem­brie, la Alba Iulia va avea loc si o pa­rada a fortelor Ministerului Ad­­mi­nis­tra­tiei si Internelor. Au­to­ri­ta­tile din Alba i-au invitat la manifestarile or­ga­ni­zate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Nationale atat pe Regele Mihai, cat si pe presedintele Traian Basescu.

Ulterior, autoritatile locale au fost in­for­mate oficial ca Regele Mihai si membrii familiei regale nu vor partici­pa la manifestarile de la Alba Iulia. Li­derul PSD, Victor Ponta, anunta ca cei trei copresedinti ai USL vor parti­ci­pa, de 1 Decembrie, la sarbatoarea de la Alba Iulia.

×
Subiecte în articol: observator